string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Goals kunnen we ons kwalijk nemen’.

Zondag 09 november 2014 om 00:06

FC Groningen verloor zaterdagavond met 2-0 bij PEC Zwolle. Trainer Erwin van de Looi vond dat zijn ploeg niet goed omging met de beginfase. Ron Jans van Zwolle baalde ondanks de zege van de rode kaart voor zijn speler Tomas Necid.

Van de Looi: “We hadden een goede week achter de rug en werkten met vertrouwen toe naar dit duel. We wisten dat Zwolle agressief zou beginnen, maar gingen daar niet goed mee om. Van de rechterkant waren de corners en vrije trappen gevaarlijk en daarvan gaven we er teveel weg.”
“Na de openingsfase trokken we de wedstrijd naar ons toe. We hebben kansen gecreëerd, maar die niet gemaakt. Mede door hun uitstekende doelman. Rond de dertigste minuut had Zwolle weer een aardige fase en daarna kon het twee kanten op. Beide ploegen wilden graag naar voren, er was veel ruimte en kansen voor beide ploegen.”
“Na de pauze scoorde Zwolle nog een goal. Weer uit een vrije trap en dat kunnen we onszelf kwalijk nemen. We hebben geen goals gemaakt en wel kansen gecreëerd. Nog iets dat we onszelf kunnen kwalijk nemen. Bij fases was het redelijk en bij spelhervattingen van Zwolle en het ‘killen’ voor de goal niet voldoende.”
“In de slotfase met een man meer hadden er veel meer voorzetten van de zijkant moeten komen. Nu kwamen de ballen er steeds te vroeg in en was het voor Sainsbury en Van der Werff een koud kunstje. We hebben nagelaten de aansluitingstreffer te scoren. Daardoor bleef Zwolle op de been en wonnen ze de wedstrijd.”
Ron Jans: “Ik kan me prima vinden in de analyse. Het is een primeur voor ons dat we in het eerste kwartier scoorden. Toch wel mooi dat de spelhervattingen zo belangrijk zijn. De afgelopen drie weken hebben we voor een andere aanpak gekozen en dat betaalt zich nu steeds uit. Als er eenmaal een goal uit gescoord is, wordt het vertrouwen ook groter. Ook hebben we meer kopkracht dan vorig seizoen.”
“Het eerste kwartier was mooi om naar te kijken. Daarna kwam Hahn met twee reddingen en verzuimden wijzelf via combinaties de 2-0 op de borden te zetten. In de tweede helft hebben we op een schot van De Leeuw en kopbal van Botteghin na weinig weggegeven. We hebben geknokt en gevoetbald en verdiend gewonnen. Voor het eerst sinds 1987 in de Eredivisie.”
“Normaal ben je dan blij, maar ik baal enorm van de rode kaart. Het was een ‘kopduw’ en geen kopstoot, dus ik hoop dat Tomas Necid er nog redelijk mee weg komt. Maar het was een onhandige actie. Net als Jesper Drost die ging volleyballen. Dat zijn dingen die je kunnen opbreken aan het einde. Ik ben tevreden met het resultaat en vond het een boeiende wedstrijd. Het is alleen jammer van de schorsing die eraan zit te komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’