string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi geschorst en niet op de bank tegen PEC.

Vrijdag 04 april 2014 om 09:29

Erwin van de Looi zal vanavond tijdens de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle niet als trainer/coach van FC Groningen op de bank zitten. De tuchtcommissie van de KNVB liet vrijdagochtend weten het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal over te nemen en schorst Van de Looi voor zijn houding en gedrag tijdens de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen PSV, afgelopen zaterdag in Eindhoven.

Scheidsrechter Tom van Sichem stuurde de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden zaterdagavond – op advies van vierde official Allard Lindhout – vlak voor rust naar de tribune in Eindhoven na “het bij herhaling in woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met beslissingen van de arbitrage”.
Van geen kwaad bewust
Van de Looi is zich van geen kwaad bewust. De trainer ontkent niet op enkele beslissingen van de arbitrage commentaar te hebben gegeven, maar volgens hem is dat ook niet verboden. Daarnaast benadrukt Van de Looi dat hij noch jegens scheidsrechter Van Sichem, diens assistenten of de vierde official – die donderdagavond als getuige was opgeroepen in Zeist – onwelvoeglijk taalgebruik heeft gebruikt of zich in woord of gebaar onfatsoenlijk heeft gedragen.
De tuchtcommissie van de KNVB was evenwel niet overtuigd van het pleidooi van Van de Looi – bijgestaan door huisjurist Wim Entzinger – en legde de trainer van FC Groningen vrijdagochtend een schorsing van één wedstrijd op. Hoewel Van de Looi het hiermee niet eens is en deze sanctie veel te zwaar vindt in relatie tot hetgeen er zich in Eindhoven heeft afgespeeld, heeft hij toch besloten geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB.
Op de tribune
Van de Looi zal daarom vanavond in Zwolle plaatsnemen op de tribune. De wedstrijdcoaching bij de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle is in handen van assistent-trainer Dick Lukkien, met naast hem op de bank tweede assistent Marcel Groninger.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’