string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Genoeg om voor te spelen’.

Vrijdag 02 mei 2014 om 16:05

Trainer Erwin van de Looi belichtte vrijdagmiddag na de laatste training voor FC Groningen – Heracles de bewogen afgelopen week en keek bovendien vooruit naar het duel van zaterdagavond in Euroborg.

Van de Looi begon zijn betoog met de wedstrijd van afgelopen zondag in Kerkrade. “Tegen Roda wonnen we voor de vijfde keer op rij en dat was een mooie prestatie. We speelden ons definitief in de play-offs en hadden een goed gevoel tijdens de lange busreis terug naar Groningen. Een dag later eindigde de wedstrijd van de Beloften tegen Jong Heerenveen in een prachtige ambiance en na een leuke wedstrijd in Euroborg in een 5-4 overwinning. Hoewel het geen kampioenschap opleverde, was het voor het talrijk opgekomen publiek een spektakelstuk.”
Trieste gebeurtenis
“Maar toen werd ik ’s avonds gebeld dat er een jeugdspeler, Reinier de Groene, was overleden. Toen was het goede gevoel zomaar in één keer weg. Vijf keer winnen en een leuke avond bij de Beloften tellen dan niet meer. Zo veranderlijk kan het zijn. Bij zo’n trieste gebeurtenis gaat het medeleven uit naar familie, vrienden, andere nabestaanden en zijn teamgenoten van de A1.”
Hoewel veel spelers van het eerste elftal Reinier de Groene niet persoonlijk kenden, had het overlijden volgens Van de Looi wel een enorme impact in de kleedkamer. “Dat een kerngezonde jongen er van de ene op andere dag niet meer is, is moeilijk te bevatten. Toch zijn we afgelopen woensdag begonnen met de voorbereiding op ons laatste reguliere competitieduel, dat in aangepaste vorm doorgang zal vinden.”
Tegenstander
Van de Looi stelt dat FC Groningen zaterdagavond tegen Heracles nog heel wat heeft om voor te spelen. “Een goed gevuld stadion bijvoorbeeld. En plek zeven is beter dan plek acht en in dat geval spelen we in de play-offs twee keer om 18.45 uur en dat is iets beter dan pas om 20.45 uur. En na de evenaring van het clubrecord willen we het graag met zes Eredivisiezeges op rij scherper stellen. Ik heb de spelers daar de afgelopen dagen ook al over gehoord.”
Na afloop van het duel met Heracles wordt er bovendien afscheid genomen van de vertrekkende clubarts Frank Baarveld en spits Richairo Zivkovic. Filip Kostic zal gehuldigd worden als Essent Speler van het Jaar 2014.
Snelheid
Van de Looi waarschuwt wel voor de kracht van de tegenstander van morgenavond. “Heracles is een ploeg, die uit meer punten heeft gehaald dan in eigen huis. Dat is vrij uniek en wel iets om rekening mee te houden. Ze hebben met Rosheuvel, Uth en Linssen veel snelheid voorin en hoewel er voor hen niks meer op het spel staat, zal het zeker geen makkie worden. Tot slot willen we zelf met een goed gevoel de play-offs in gaan. Hoe beter het gevoel, hoe groter de kans is om te winnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’