string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Geloof was er te snel uit’.

Zondag 09 maart 2014 om 18:00

Trainer Erwin van de Looi zag dat FC Groningen na de 0-2 niet bij machte was de wedstrijd nog spannend te maken. Zijn collega Ronald Koeman van Feyenoord zag de wijziging van de tactiek van zijn ploeg goed uitpakken.

Van de Looi: “Dit was niet de middag zoals we ons die hadden voorgenomen. We wilden Feyenoord vanaf het begin aanpakken en druk zetten. Dat lukte heel moeizaam. Feyenoord speelde heel compact en wij kwamen er moeilijk doorheen. We kwamen ook nog snel achter en dat speelde hen in de kaart. We kregen voor rust één kans met Nick van der Velden.”
“Na rust hebben we met Zivkovic een extra aanvaller gebracht en hij kreeg ook een kans op de 1-1. Maar bij de eerste de beste tegenaanval scoorde Feyenoord de 0-2. Daarna waren we niet meer bij machte om het spannend te maken. Heel erg jammer. In dit seizoen heb ik dat nog niet eerder zo gevoeld. Eigenlijk is, bij elke tussenstand, elke wedstrijd wel een wedstrijd gebleven.”
“Vandaag was dat dus niet het geval. Dat is niet best, zeker in een thuiswedstrijd. Het geloof was er te snel uit. Dat is aan een ene kant een compliment voor Feyenoord, maar aan de andere kant ook zeker kritiek op onszelf.”
Koeman (Feyenoord): “De mensen die Feyenoord volgen zullen wellicht verrast zijn en Groningen misschien ook wel. We hebben het anders aangepakt dan anders. Daar zijn meerdere redenen voor. Het veld is niet uitnodigend om op te voetballen en verdedigend hadden we behoefte aan een extra mannetje. En da het liefst een verdediger die initiatief heeft en vooruit dufst te voetballen.”
“We hebben het gisteren getraind. Ik had er een goed gevoel bij en de ploeg heeft het zeer goed uitgevoerd. We kwamen op een goed moment op de 0-1. Voor en na rust kreeg Groningen kansen op de 1-1, maar na de 0-2 zijn we niet meer in de problemen geweest. De hebben bovendien tot de laatste seconden geknokt en druk gezet. Gestreden en op de juiste momenten goals gemaakt. Deze wedstrijd is cruciaal voor het vervolg en een betekent een stap voor het vertrouwen.”

Gerelateerd nieuws.

60 minuten geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Teusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard