string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Geen reden ons rijk te rekenen’.

Donderdag 10 april 2014 om 15:19

Volgens trainer Erwin van de Looi is er ook na drie overwinningen op rij en de achtste plek op de ranglijst nog geen reden om de vlag uit te steken. “We moeten zorgen dat we over drie weken nog steeds minimaal op deze plek staan,” weet de FC-coach.

Van de Looi zat vorige week vrijdag wegens een schorsing op de tribune van het IJsseldelta Stadion. “We hebben onze derde overwinning op rij geboekt, maar de wedstrijd tegen PEC Zwolle was wel onze minste van die drie. Dat kwam door de manier van druk zetten die minder verliep van onze kant. We speelden wat verder terug en Zwolle liet de bal goed rondgaan. Wel waren we uiteraard tevreden met de drie punten.”
“We hebben als team geknokt en weinig weggegeven. Maar we hebben ook veel kansen om ‘te voetballen’ laten liggen. Op de tribune zitten was voor mij geen succes. Je kunt weinig doen en ik was meer gespannen dan wanneer ik gewoon langs de lijn sta. Dick Lukkien en Marcel Groninger hebben het prima gedaan en verdienen daarvoor de complimenten.”
Tegenstander
“NAC Breda heeft een volwassen ploeg, die je als stug kunt omschrijven. Ze staan fysiek aardig hun mannetje en ze hebben door de snelheid voorin ook een linke ploeg. De kwaliteit ligt in de snelheid in de omschakeling. Ze hebben al acht duels niet gewonnen, maar we zullen ze zeker niet onderschatten. Eerder dit seizoen hebben we in Breda gelijkgespeeld en op ons trainingskamp hebben we van ze verloren.”
“Wij hebben zelf drie keer gewonnen, maar hebben nog geen reden om ons rijk te rekenen. We moeten zorgen dat we over drie weken nog steeds minimaal op de achtste plek staan. De situatie is zoals hij is en de verschillen binnen de wedstrijden zijn ongelofelijk klein. We hebben wedstrijden verloren, die we hadden kunnen winnen. En als een bal vorige week anders was gevallen, kun je ook zomaar verliezen van PEC. Dat zal vrijdagavond in Euroborg niet anders zijn.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard