string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Geen gif genoeg naar de goal’.

Zondag 21 december 2014 om 15:34

Trainer Erwin van de Looi was niet blij met het laatste optreden van zijn ploeg in 2014 en vond dat zijn ploeg niet had gespeeld om meer goals te maken. Zijn collega Ernie Brands was juist blij met het eerste punt in een thuiswedstrijd, dat vertrouwen biedt voor 2015.

Van de Looi: “Als je naar de nummer laatst in Dordrecht gaat, ben je aan je stand verplicht te winnen. Dat is ons niet gelukt. We waren de eerste helft de bovenliggende partij. We hebben wel meer kwaliteit in de ploeg. Het was lastig door de verdedigende stellingen heen te komen. Maar wij hebben Michael de Leeuw die bij voorzetten van de zijkant haast niet te verdedigen is.”
“Na de rust zouden er meer ruimtes komen, maar de echte storm van Dordrecht vond ik wel meevallen. We hebben echter niet gespeeld om meer goals te maken en de wedstrijd te killen. Het was meer spelen om het spelen en de bal in de ploeg houden. Er gebeurde weinig en hoe langer dat duurt, hoe meer Dordrecht hoop houdt.”
“Wij namen meer risico’s en waren uit spelhervattingen gevaarlijk. Het was zuur dat de gelijkmaker viel uit een corner. Even daarvoor hadden we makkelijk de bal kunnen wegwerken bij een eerder hoekschop. Dan roep je het eigenlijk over jezelf af. We hadden vandaag geen gif genoeg naar de goal en misten het echt meedogenloze bij de spelhervattingen. Dit was het eerste thuispunt voor Dordrecht en daar ben ik als trainer van de tegenstander natuurlijk niet blij mee.”
Ernie Brands: “We hebben onszelf eindelijk eens beloond. Er was niet veel aan de hand tot een minuut voor rust. Het is de kwaliteit van De Leeuw dat hij de 0-1 maakte. Mentaal gingen we daardoor wat moeilijk de rust in. Ik merkte aan de spelers dat ze veel vertrouwen hadden. In de rust zeiden ze tegen elkaar dat ze weinig weggaven en er echt voor wilden gaan.”
“Dat hebben we ook laten zien. We hebben de gelijkmaker zelf afgedwongen. Het verdient een compliment dat ze dit hebben kunnen opbrengen. We staan immers onderaan met weinig punten. We hebben het eerste deel van de competitie goed beëindigd en gaan op deze manier met veel vertrouwen de tweede seizoenshelft in.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’