string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi geeft elf namen prijs.

Woensdag 09 december 2015 om 18:18

Trainer Erwin van de Looi verraste woensdagmiddag de aanwezige pers door de elf namen van de basisopstelling voor de wedstrijd tegen SC Braga alvast prijs te geven. Michael de Leeuw is niet fit genoeg om te starten, maar begint op de bank. Mimoun Mahi is afwezig door een bovenbeenblessure.

Woensdagmiddag werd tussen 14.30 uur en 15.15 uur besloten getraind, een zeldzaamheid voor FC Groningen onder trainer Erwin van de Looi. “Het is volgens mij de tweede keer ooit dat we dit doen. Het is uit praktische overwegingen. We wilden tactisch trainen met elf tegen elf. Dinsdag hadden we enkele twijfelgevallen en blessures en konden we geen spelers van de Beloften-groep laten meetrainen. Die hadden namelijk maandagavond hun competitiewedstrijd tegen Jong Vitesse gespeeld. Om het tactische gedeelte voor het oog van de camera’s te doen, vonden we wat overdreven.”
Elftal
Erwin van de Looi noemde de elf spelers die morgenavond in Euroborg aan de aftrap staan: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata, Kappelhof, Maduro, Linssen, Rusnak, Hoesen en Tibbling. Michael de Leeuw heeft wat spierklachten. Johan Kappelhof heeft wat aangepast getraind door last van zijn voet, maar kan gewoon beginnen. “We sparen geen spelers met het oog op Feyenoord-thuis. Wij zijn niet in de positie om in een Europees duel niet met de sterkste opstelling te beginnen. Het is een serieuze wedstrijd en we willen het toernooi zo goed mogelijk afsluiten. SC Braga is bovendien een goede tegenstander gebleken.”
Daags voor de wedstrijd zijn zo’n 15.500 kaarten verkocht voor de laatste groepswedstrijd. Aan de supporters die naar Euroborg komen, wil FC Groningen een goede wedstrijd voorschotelen. “We willen aantonen dat we geleerd hebben van de vorige wedstrijden in de Europa League en met een goed gevoel richting zondag gaan. Bovendien spelen we een Europese thuiswedstrijd en willen we het publiek hier in ons eigen stadion altijd wat laten zien.”
Herkennen
De afgelopen twee wedstrijden was het voetballend wat minder aantrekkelijk. “Tegen ADO Den Haag hadden we een tegenstander die zich erg liet inzakken en Roda JC zette op een bepaalde manier druk zodat het lastig werd voor ons. Die zaken moeten we nu in de wedstrijd herkennen en daar moeten we een antwoord op hebben. De keuzes die we daarin maken en hoe we dat vervolgens uitvoeren. En om het heel simpel te zeggen: de bal naar de juiste kleur spelen. Wij zijn nu weer aan zet.”
Maandag en dinsdag zijn spelers en staf tot de conclusie gekomen dat het probleem niet ligt in de tactiek of het strijdplan. “Dat is ook de reden dat we niet zullen afwijken van onze eigen speelwijze. Het gaat nogmaals om de keuzes in het veld en de uitvoering, de snelheid waarmee wordt gespeeld en de nauwkeurigheid. Iedereen van ons wil het liefst attractief en aanvallend spel laten zien. Dat kunnen we donderdagavond laten zien onder de hoogste weerstand.”

Gerelateerd nieuws.

1 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard