string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Gebruik maken van de ruimte’.

Vrijdag 07 november 2014 om 15:45

Coach Erwin van de Looi van FC Groningen blikte aan de vooravond van de twaalfde speelronde terug op het duel van afgelopen weekend en vooruit naar het uitduel bij PEC Zwolle. “We hebben een goede week gehad en hebben er zin in,” aldus de FC-trainer.

Over de wedstrijd tegen NAC Breda zei Van de Looi allereest nog het volgende: “We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, maar hebben daarna te weinig kansen gecreëerd. In de tweede helft hebben we te weinig ‘gevoetbald’ en kwamen we in een soort tweespalt. Aan de ene kant wilden we de 1-0 over de streep trekken en aan de andere kant de score uitbouwen. Tot dat laatste waren we niet in staat. Wij kregen zelf nog wel kansen en zij uiteindelijk één. In mijn ogen ligt het aan lef tonen in de tweede helft en het initiatief blijven houden. We zullen de periode van dominant spelen verder moeten uitbouwen.”
Positief
Het perspectief voor het aankomende weekend is dat de FC vier punten in de competitie en een plek in de achtste finales van het KNVB-Bekertoernooi overhield aan vorige week. “We staan door de zege op NAC nu gelijk met Zwolle in punten en hebben een goede week gehad. We hebben vertrouwen getankt door de resultaten en nemen een positieve ervaring mee van de uitwedstrijd tegen AZ. Het gaat er nu weer om hoe we morgenavond aan de aftrap zullen staan.”
Geduchte tegenstander
Tegenstander PEC Zwolle ziet Van de Looi als een geduchte tegenstander. “Ze hebben een verzorgd spelende ploeg met vooral een middenveld dat daartoe goed in staat is. Aan ons de taak ze niet te makkelijk te laten spelen en wat dat betreft kunnen wij een voorbeeld nemen aan Feyenoord, dat agressie en strijdlust toonde en bovendien de durf en wil had om zelf te voetballen. Er zullen in Zwolle ruimtes komen en zijn. Daarvan moeten we zaterdagavond gebruik zien te maken.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard