string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Gaat om de uitvoering’.

Dinsdag 27 oktober 2015 om 14:55

Sinds de uitwedstrijd tegen SC Braga hanteerde FC Groningen geregeld een 3-5-2-formatie in plaats van het gebruikelijke 4-3-3-systeem. Volgens trainer Erwin van de Looi verschillen de tactische opstellingen echter niet veel van elkaar. “Bovendien gaat het nog altijd om de uitvoering en de intentie waarmee we spelen,” aldus de FC-trainer.

Woensdagavond speelt FC Groningen in Utrecht als titelverdediger tegen de nummer 9 van de ranglijst. Na FC Twente de tweede tegenstander uit de Eredivisie in het bekertoernooi. “Het is opnieuw een pittige loting, maar ook een mooie uitdaging om de volgende ronde te behalen. We hebben het in de competitie niet goed gedaan daar, dus dat moet absoluut beter.”
Schuiven
Bij FC Utrecht is de formatie van 5-3-2 inmiddels veranderd in 4-4-2 in vergelijking met twee maanden terug. “Ze hebben een prima ploeg waar we het toen lastig mee hadden. Voorin zijn ze gevaarlijk, met bijvoorbeeld Haller. Verdediger Van der Maarel is geschorst en dus zal Leeuwin wel spelen. Als Janssen weer fit is, schuiven Ramselaar en Barazite waarschijnlijk weer naar hun oorspronkelijke posities. Utrecht speelt in de opbouw nog wel vaak met drie spelers achterop.”
Verschillen
En daarmee haalt Van de Looi ook een discussie aan die de laatste weken bij FC Groningen speelt. “Ons uitgangspunt is dit seizoen nog altijd 4-3-3 te spelen. Op dit moment met de wedstrijden die snel achter elkaar volgen, past het ons nu wel even beter om drie centrale verdedigers op te stellen in plaats van twee. De middelste van die drie komt in de opbouw op de plek van de controlerende middenvelder. Daarin ligt een accentverschil.”
Drang
Het gaat wat Van de Looi betreft om de uitvoering. “Het gaat erom dynamisch aan te vallen. Tegen Liberec ging dat het laatste halfuur uitstekend, maar tegen NEC was het onvoldoende. Na de vroege goal was er niet voldoende drang om de voorsprong uit te breiden. En dat irriteerde me. In de tweede helft speelden we te snel de lange bal. Daardoor werd het een heen en weer wedstrijd, ook al omdat NEC ook 3-5-2 ging spelen en overal koppeltjes ontstonden. We wonnen de duels niet meer en dat moet woensdagavond in Utrecht absoluut beter om een ronde verder te komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’