string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Fris zijn en zo fit mogelijk aan de start’.

Vrijdag 30 oktober 2015 om 15:57

Trainer Erwin van de Looi staat morgenavond amper 67 uur na afloop van de vorige wedstrijd alweer op het veld met zijn ploeg. Na de bekeruitschakeling in Utrecht na verlenging wacht met PEC Zwolle een directe concurrent in Euroborg. “De steun van het publiek kan het verschil maken,” weet de trainer/coach van de uittredende bekerhouder.

“We hebben het gevoel dat de vorige wedstrijd pas net afgelopen is”, begon Van de Looi zijn perspraatje van vrijdag. “De teleurstelling was na afloop groot, zeker omdat we weten hoe mooi het kan zijn om ver te komen in het bekertoernooi. We zijn er zo dichtbij geweest en het was een enerverende wedstrijd. We hadden het duel in de laatste tien minuten in ons voordeel moeten beslissen. Het is zuur, maar we moeten heel snel door. In het voetbal horen winnen en verliezen erbij.”
Verrassend goed
En de komende tegenstander is er opnieuw één uit het linkerrijtje van de Eredivisieranglijst, weet ook Van de Looi. “PEC Zwolle is een directe concurrent voor de plekken bij de eerste zeven. Zij doen het verrassend goed met een team dat andere eigenschappen heeft dan de voorgaande jaren. Toen had PEC een wat bredere en gelijkwaardige groep. Nu is het een team met veel specifieke kwaliteiten bij de voorste vier spelers en daarachter een degelijk blok van zes.”
Verschil maken
De kaartverkoop voor het zaterdagavondduel in Euroborg loopt prima en dat past in het straatje van Van de Looi. “We moeten zelf fit zijn en zo fit mogelijk aan de start staan. Na drie keer een uitwedstrijd mogen we weer thuis spelen. De steun van het publiek kan zaterdagavond in Euroborg net dat verschil maken. Het is voor ons een kans aan te haken bij PEC Zwolle en het gat op de ranglijst te dichten. Die kans willen we grijpen en daarom is ook deze wedstrijd weer belangrijk voor ons.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard