string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Fantastisch seizoen’.

Zondag 17 mei 2015 om 23:43

Trainer Erwin van de Looi sprak gezien de achtste plek op de ranglijst en de bekerwinst en de uitzege in het laatste speelweekeinde van een ‘fantastisch seizoen’. Zijn collega Robert Maaskant van NAC Breda roemde zijn ploeg en het publiek voor de tweede helft tegen FC Groningen.

Van de Looi: “Het was een bijzondere wedstrijd. We wilden graag achtste worden en het seizoen goed afsluiten; als bekerwinnaar in het linkerrijtje eindigen. De eerste helft was uitstekend van onze kant met prachtig positiespel en mooie goals. Toch merkte je dat de absolute scherpte wel een beetje weg was. Dat gaf NAC Breda de mogelijkheid in de wedstrijd te blijven.”
“Met 2-4 denk je dat het wel klaar is, maar toen sloeg toch nog de vlam in de pan. Dat is het mooie van deze club (NAC – red.). Bij NAC leefde het daardoor op en wij kregen het toch nog lastig. Het werd 4-4 en iets gelukkig voor ons nog 4-5, maar daarom niet minder verdiend. Het was een fantastisch seizoen, met een achtste plek, de beker en Europa in. Daar zijn we ongelofelijk tevreden over!”
Robert Maaskant: “Bij ons lag de focus op komende vrijdag. Daar hebben we zelfs in de trainingen al naartoe gewerkt. Het middenveld lag in de eerste helft helemaal open. Met een paar goede goals bleven we echter toch in de race. We moesten een paar keer wisselen, waarbij Sarpong en De Kamps uitvielen met blessure. We willen iedereen zo scherp mogelijk aan de start aanstaande vrijdag. Swerts, Seuntjens en Fernandez lieten zich goed zien en na de pauze toonden we teamspirit.”
“Het verschil tussen de eerste en tweede helft zat ‘m in de concentratie. Dan ziet de wereld er opeens heel anders uit. En wat er bij de rust gebeurde was uniek. Overal in Nederland en misschien ter wereld zou je met een fluitconcert van het veld gaan. Maar niet hier in ons stadion. Na de pauze kreeg de ploeg zelfs een enorme ‘boost’ van het publiek. We hebben laten zien dat we kunnen voetballen en goals kunnen maken. Samen kunnen we bijzondere dingen doen. Vrijdag moeten we geconcentreerd zijn. Groningen gefeliciteerd met de achtste plek en de beker. Wij gaan zorgen dat we ook komend seizoen weer tegen FC Groningen spelen.”

Gerelateerd nieuws.

1 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard