string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Extra kriebels en wedstrijdspanning’.

Vrijdag 08 augustus 2014 om 15:13

Go Ahead Eagles is de eerste tegenstander van FC Groningen in het nieuwe eredivisieseizoen. Trainer Erwin van de Looi gaat in Deventer voor de winst en verwacht een agressief Go Ahead Eagles.

Het traditionele perspraatje voorafgaand aan het weekend begon feestelijk met een traktatie van Dagblad van het Noorden journalist Jan Mennega. De FC Groningen-watcher is jarig en trakteerde de aanwezigen op gebak.

Kriebels
Trainer van de Looi begon zijn voorbeschouwing met een korte terugblik op de oefenwedstrijd tegen Aston Villa en gaf aan zin te hebben in de start van de competitie. “Zo`n eerste competitiewedstrijd brengt extra kriebels en wedstrijdspanning met zich mee. Dat is logisch, want het is toch anders dan in de voorbereiding,” aldus Van de Looi. “Ik vind dat we vorige week tegen Aston Villa heel aardig hebben gespeeld. De zaken waarop we hebben getraind en waarmee we bezig zijn, zijn in die wedstrijd uitstekend naar voren gekomen.”

“We hebben goede goals gemaakt, op een aardige manier druk gezet en daar was ik dus wel tevreden over. Ook deze week hebben we weer hard gewerkt richting te competitie. Ik vind dat we er goed op staan. Of dat goed genoeg is om meteen te winnen, moeten we zien maar we gaan voor de winst in Deventer.”

Moeilijk spelen
“Tegelijk beseffen we dat we tegen Go Ahead Eagles voetballen en dat het in de Aderlaarshorst een lastige wedstrijd is. Het is daar moeilijk spelen, zeker met de sfeer die in het stadion aanwezig is.” FC Groningen wordt in Deventer gesteund door 300 supporters. Normaal gesproken krijgen meereizende supporters voor vertrek van FC Groningen een email, maar dat is vanwege technische problemen deze keer niet mogelijk.

Van de Looi verwacht een agressief Go Ahead Eagles. “We hadden het daar vorig jaar heel erg lastig en gaan kijken hoe dat dit jaar gaat. Ik verwacht dat Eagles er bovenop gaat klappen en zal proberen het initiatief te nemen. De ploeg heeft een goed idee over voetballen. Ze hebben wel wat wisselingen in hun selectie, maar de invulling van het team is min of meer hetzelfde als vorig jaar. Het idee, de manier van spelen en de type spelers komt veel overeen met wat ze vorig jaar deden. Ze hebben prima ingespeeld op wat er is gebeurd en goede vervangers gehaald voor de jongens die zijn vertrokken.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard