string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Eerste helft onrustig; tweede helft geluk gezocht’.

Vrijdag 22 januari 2016 om 23:01

Trainer Erwin van de Looi zei na afloop van Groningen-NEC dat het ‘voetballend niet genoeg was’ en zijn collega Ernest Faber van NEC concludeerde ‘tevreden’ te zijn met een gelijkspel.

Van de Looi (FC Groningen): “We wilden ons revancheren ten opzichte van afgelopen zondag. In de eerste helft hadden we veel moeite. Het was heel onrustig en daardoor stokte het al vaak in de opbouw. De omstandigheden hielpen ons ook niet mee. NEC speelde heel compact en gaf weinig kansen weg.”

“In de tweede helft zijn we wat directer en opportunistischer gaan spelen met wat meer ballen in de zestien. We gingen op zoek naar geluk en dan moet je het van momenten hebben. Die waren er wel, maar het zat ons helaas niet mee. We gingen in de laatste vijftien minuten met meer risico spelen en daardoor kon NEC in de counter gevaarlijk worden. Als het heel erg tegen had gezeten, hadden we in het slot nog het deksel op de neus kunnen krijgen.”

“Maar dat was in mijn ogen niet verdiend geweest. Het was voetballend niet goed genoeg vanavond. Wel van ik dat we er alles aan gedaan hebben en als team hebben gespeeld. NEC heeft goed gespeeld en verdient daarvoor een compliment. Als wij zo doorgaan en beter gaan spelen, dan komt het wel,” concludeerde de FC-trainer.

Ernest Faber (NEC): “Het was van onze kant een prima wedstrijd onder niet al te gemakkelijke omstandigheden met kou, regen en gladheid. We hadden een goed georganiseerde defensie en hebben ook deze keer de nul gehouden. De defensie staat als een huis en dan kun je een nieuwe verdediger laten meespelen alsof hij er al jaren staat.

“Met een beetje geluk sta je bij rust ook nog voor. In de tweede helft waren de omstandigheden nog slechter. We kregen nog wel kansen, maar kunnen tevreden zijn met een punt. Als je de kansen niet afmaakt dan verdien je ook niet meer.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’