string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Eerste helft goed; maar te weinig rendement’.

Zondag 14 februari 2016 om 15:50

Trainer Erwin van de Looi vond de overwinning van Ajax na afloop van de wedstrijd verdiend op basis van het rendement van de nummer 2 van de ranglijst. Waarnemend coach Hennie Spijkerman zag dat de intenties van zijn ploeg er voor de pauze niet en na rust wel uitkwamen.

Van de Looi: “De overwinning van verdiend op basis van het rendement. Zij hebben gedaan wat wij niet deden. En scoren is uiteindelijk het enige waar het om gaat in voetbal. Daar lag ook meteen het verschil met de vorige wedstrijden. Want wij hebben 45 minuten lang onze wil opgelegd aan de tegenstander en kregen kansen met Oussama Idrissi en Jesper Drost. Daar moet je uit scoren in een wedstrijd als deze.”
“Na de pauze weet je dat Ajax meer druk gaat zetten en was voor ons met name het uitvallen van Hedwiges Maduro heel vervelend. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en was de motor bij het uitspelen van de tegenstander in onze opbouw. Na de wissel viel het evenwicht weg en kreeg Ajax de overhand. Bovendien sloegen ze hardhandig toe.”
“Bij de eerste tegengoal was er sprake van een misverstand tussen de doelman en de verdediging. De 0-2 werd ingeleid door een ingooi die niet vooruit, maar breed werd ingegooid. Tegen tien man van Ajax kregen we nog wel wat kansjes, maar de tegengoal had eerder moeten vallen. Nu hadden we nog iets van 15 seconden en dat was te kort om er nog iets aan te doen. Conclusie: de eerste helft was goed, maar het rendement lag vandaag te laag.”
Spijkerman (Ajax): “Allereerst wil ik Frank de Boer verontschuldigen. Hij was nog wel met ons meegereisd naar het hotel, maar vanochtend werd ik door hem gebeld of ik wilde komen naar zijn kamer. En toen bleek dat het niet ging en vroeg hij me het vandaag over te nemen. Dat heb ik dus gedaan.”
“Dan de wedstrijd: in de eerste helft kregen we moeten druk naar voren en nog wel een paar mogelijkheden, bijvoorbeeld voor Davy Klaassen en mogelijk een strafschop voor Lasse Schöne. In de tweede helft moesten we, om te kunnen winnen, meer aan voetballen toekomen en meer druk naar voren zien te krijgen. Daarvoor moesten we eerder de bal veroveren zodat we ook dichterbij de goal van FC Groningen zouden gaan voetballen.”
“We stonden 2-0 voor die we verder moesten zonder Mike van der Hoorn. En dan weet je dat FC Groningen druk zal krijgen en er veel hoge ballen zouden komen. We moesten dus in die fase vol aan de bak. Jesper Drost kreeg  nog wel een kansje en uiteindelijk is het jammer dat we de 1-2 nog tegen kregen. Maar we zijn er goed doorgekomen en op basis van de tweede helft was de zege verdiend.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’