string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Een overwinning is het enige dat telt’.

Maandag 18 april 2016 om 16:35

Trainer Erwin van de Looi wist zaterdag direct na afloop van Feyenoord-Groningen nog niet of hij tevreden moest zijn met een gelijkspel in de Rotterdamse Kuip. Na het bekijken van de beelden concludeerde hij dat de FC ‘tevreden’ mocht zijn met het behaalde punt. “We hebben als team goed samengewerkt,” aldus Van de Looi.

Met het zevende wedstrijdpunt in drie duels is Groningen nog altijd niet kansloos voor een toetje na de reguliere competitie. “Zaterdag gingen we voor een resultaat en werd het een gelijkspel tegen Feyenoord. Dinsdagavond gaan we opnieuw voor een resultaat, maar is een overwinning het enige dat telt. Er moet door ons gewonnen worden.”
Wisselingen
Trainer Van de Looi moest met zijn staf tegenstander Roda de afgelopen dagen opnieuw goed analyseren. In vergelijking met de heenwedstrijd van december 2015 heeft de ploeg uit Kerkrade namelijk de nodige wisselingen binnen de selectie. “Het is een totaal andere ploeg dan voor de winterstop. Afgelopen weekend tegen PSV speelden ze ook nog eens 4-3-3 in plaats van hun gebruikelijke 4-4-2. Het is bovendien opvallend genoeg een ploeg die in uitwedstrijden meer punten pakt, dan in hun eigen stadion. Ik verwacht dat ze ons het spel zullen laten maken en in de omschakeling willen toeslaan.”
Teamprestatie
Van de Looi was afgelopen zaterdag met name tevreden over de teamprestatie. “We hebben als team goed samengewerkt om resultaat te halen. Ook tegen Roda moeten we weer veel energie in de wedstrijd steken en dat willen we doen met fitte spelers. Verder is het belangrijk dat we niet te slordig aan de bal zijn. Tegen Feyenoord verloren we te vaak onnodig de bal. Tenslotte moeten we verdedigend weer goed staan. En we moeten winnen. De opdracht is eenvoudig, maar daarmee wil ik niet zeggen dat het makkelijk wordt deze uit te voeren.”
Filosoferen
Het verschil met de beoogde achtste plek op de ranglijst is momenteel vier punten waarbij het doelsaldo van Groningen ook nog eens in het nadeel is ten opzichte van de concurrentie. Van de Looi zegt de rekenmachine nog niet bij de hand te hebben. “Het moge duidelijk zijn dat we afhankelijk zijn van de andere ploegen in de resterende drie speelronden. We gaan er op dit moment nog niet teveel over filosoferen. We moeten zelf eerst drie punten pakken tegen Roda JC en dan wachten we de andere resultaten rustig af. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en dat gaat ons de laatste periode heel aardig af.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’