string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Een mooie loting en we gaan er vol voor’.

Vrijdag 28 augustus 2015 om 17:35

Hoewel trainer Erwin van de Looi zich vooral focust op het treffen van zaterdag tegen FC Utrecht in de vierde speelronde van de Eredivisie, reageerde de oefenmeester ook op de loting van de groepsfase in de UEFA Europa League. Van de Looi was tevreden met de drie tegenstanders.

“Vooraf hoop je op een grote club en die hebben we met Olympique Marseille gekregen,” aldus Van de Looi. “Zelf had ik graag Tottenham Hotspur gehad, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Marseille is een grote meneer in Europa, een tegenstander van Champions League niveau. Bij de andere twee clubs ben ik heel benieuwd hoe we ons daar tegenover houden.”
Iets speciaals
“Braga heeft een heel bijzonder stadion en is ongeveer de nummer 5 van Portugal. Van Slovan Liberec weet ik nog niet zoveel. Voormalig FC-verdediger Ondrej Svejdik schijnt er te spelen, die ken ik wel. Een goede verdediger in zijn tijd hier. Het is een leuke bijkomstigheid en zo zie je dat er altijd wel iets speciaals hangt aan een Europese wedstrijd.”
Van de Looi was blij dat er geen club tussen zit in een uithoek van Europa. “Het zijn alle drie redelijk gemakkelijk te bereizen tegenstanders en dat is ook heel prettig. Volgens mij is Liberec nog anderhalf uur met de bus vanuit Praag en zijn Barga en Marseille via directe vluchten te bereiken. Het is goed te doen en dat is ook voor de supporters mooi.”
Mooie loting
Gedurende de loting werd duidelijk dat er zich meerdere poules vormden met meer dan één Europese grootmacht. Gespannen voor de loting is Van de Looi echter nooit geweest. “Ik kan er toch niets aan veranderen, maar je bent natuurlijk wel benieuwd. Het klinkt allemaal heel mooi, een poule met veel grote clubs, maar dan wordt het sportief natuurlijk lastiger. Dit is een mooie loting en we gaan er vol voor.”
Van de Looi gaf aan het liefst thuis tegen Olympique Marseille te beginnen en werd door de UEFA op zijn wenken bediend. Het avontuur begint over ongeveer drie weken op 17 september in Euroborg tegen de Fransen. “De eerste wedstrijd is al snel, dus als we ze willen bekijken zal het dit weekend moeten of het weekend na de interlandweek. We zullen in ieder geval de wedstrijden op televisie bekijken en beelden opvragen, maar als de planning het toelaat ga ik er het liefst zelf ook nog een keer heen.” 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’