string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Eén moment kost ons de kop’.

Vrijdag 07 februari 2014 om 01:55

Beide trainers waren het na afloop van Ajax-Groningen roerend met elkaar eens. Frank de Boer van Ajax vond dat zijn ploeg het voor rust had moeten beslissen en Erwin van de Looi zag dat er meer te halen was geweest.

Van de Looi: “Het is al een hele tijd geleden dat FC Groningen een resultaat heeft gehaald in Amsterdam. Vanavond was daarvoor een uitgelezen kans geweest. We hadden een onzeker en onrustig begin en dat had te maken met de vorige uitwedstrijd tegen AZ. Na een kwartier begonnen we wel te voetballen en kregen we ruimtes. Op het moment dat we net lekker in de wedstrijd zaken, kregen we een penalty tegen. Die ging makkelijk op de stip. Vervolgens waren we het tien minuten helemaal kwijt. Het had toen beslist kunnen zijn, maar gelukkig hebben we ons herpakt en maakten we aan het einde van de eerste helft nog een prima goal.”
“In de rust hebben we enkele kleine dingen verbeterd en aangegeven dat er vandaag iets te halen was. Wij kregen ook de betere kansen op de 2-1, al had Ajax meer balbezit. We werden zeker niet van het kastje naar de muur gestuurd, zoals hier ook wel eens gebeurt. Wij kwamen er steeds gevaarlijk uit en hebben goede kansen gehad. Eén moment van niet dekken voor de goal kost ons de kop. We gaan met een slecht gevoel de bus in.”
De Boer (Ajax): “De tegengoal was voor ons een tegenvaller. We hadden de wedstrijd onder controle en hebben vier à vijf grote kansen gehad. We hadden bij rust met 3-0 voor moeten staan. Nu stond het 1-1 en daarmee deden we onszelf tekort. Het had beter gekund. In de tweede helft kregen wij eerst nog een mogelijkheid, maar  werd het daarna slordig en onzeker. We speelden op de helft van de tegenstander en gaven in de tweede of soms zelfs in de eerste fase de bal weg en daarmee veel ruimtes.”
“Met Chery en Kostic kwam Groningen er dan gevaarlijk uit. Gelukkig hadden we in Vermeer een goede doelman die twee keer adequaat anticipeert. En uiteindelijk valt ‘ie een keer goed voor ons. Maar Groningen heeft goed geprofiteerd van de twijfel en angst in ons team. We hebben in de tweede helft slecht gespeeld. Ik heb gewisseld omdat er meer power in het team moest komen. Vanavond bleek maar weer hoe belangrijk een brede selectie is. We hebben iedereen keihard nodig. Groningen had gezien de tweede helft meer verdiend, maar wij hadden voor rust al afstand moeten nemen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’