string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Een bijzondere dag’.

Woensdag 23 juli 2014 om 16:40

In een goed gevuld perscentrum gaf hoofdtrainer Erwin van de Looi in Euroborg de eerste persconferentie van het nieuwe seizoen in eigen huis ter voorbereiding op de Europa League voorronde tegen Aberdeen FC. Voordat de trainer over voetbal begon, stond hij stil bij de recente gebeurtenissen rondom de vliegramp in Oekraïne.

“Dit is de eerste keer na de zomerpauze en direct op een heel bijzondere dag. De dag van nationale rouw is iets om bij stil te staan voor we daadwerkelijk over het voetballen beginnen,” aldus Van de Looi. “De vliegramp van vorige week heeft uiteraard ook onze aandacht en is iets wat niet zomaar aan je voorbij gaat. De ramp gebeurde vorige week, toen wij in Aberdeen waren. Daar zit je in een relatief kleine wereld van het hotel, de busreis naar het stadion en de wedstrijd.”
“Je merkte toen natuurlijk wel direct dat er iets heel ergs aan de hand was en in de uren en dagen daarna kwam deze vreselijke ramp volledig bij iedereen binnen. Wat dat betreft is het erg dubbel, want we zitten hier ook vanwege een mooie Europacupwedstrijd wat op een andere manier ook heel speciaal is en waar we ons professioneel op moeten voorbereiden, inclusief deze persconferentie.”
Terugblik
Van de Looi begon zijn voetbalverhaal traditioneel met een korte terugblik op vorige week. “We hebben de eerste wedstrijd gehad; 0-0. Een resultaat waar ik toen wel tevreden mee was en nog steeds wel ben. Echter wel met gemengde gevoelens, zoals ik toen ook al heb gezegd. Het is jammer dat we daar niet hebben gescoord, maar aan de andere kant goed dat we geen goals hebben tegen gekregen. Aanvallend waren we in Aberdeen niet goed genoeg. We hebben te weinig kansen gecreëerd en de momenten, die er zeker wel waren, hebben we niet goed genoeg uitgespeeld.”
“We hebben het daar van de week over gehad en het is belangrijk ons daarin te verbeteren. Verder is er ten opzichte van vorig seizoen niet zoveel nieuws. Je moet elke wedstrijd weer proberen om beter te voetballen, dan komen de resultaten vanzelf. Dat geldt nu ook. We zitten op een behoorlijk niveau voor deze fase van de voorbereiding, maar zijn nog niet top en moeten ons steeds willen verbeteren. Doen we dat, dan maken we morgen tegen Aberdeen een goede kans.”
Steun
Van de Looi erkende dat de 0-0 uitslag van de heenwedstrijd gevaarlijk kan zijn, maar de opdracht voor het team is duidelijk. “We moeten gewoon winnen en dat kan! Zeker in eigen stadion. De kaartverkoop gaat aardig richting uitverkocht en dat is prachtig. (Op het moment van plaatsing van dit artikel nog slechts enkele honderden beschikbare kaarten – red.). We hebben vorig jaar heel veel moeite gedaan om Europees voetbal te behalen met op het laatst een fantastische reeks waar het publiek ons ook geweldig bij heeft gesteund. In Aberdeen hing een echt Europacup-sfeertje en dat gaat hier morgenavond weer gebeuren. Dat kan een heel belangrijke steun in de rug zijn voor ons.”
Van de Looi vindt dat zijn team het morgen moet opnemen tegen een goede tegenstander. “We spelen tegen een heel stugge en goed georganiseerde ploeg. Ook hebben ze een paar handige jongens. Er is nog alles om voor te spelen en in de heenwedstrijd bleek dat het heel dicht bij elkaar lag. Aberdeen is gewoon een prima ploeg, dus we moeten echt niveau tonen om door te gaan. Dat niveau hebben we in de ploeg, dus ik heb daar wel vertrouwen in.”
Veld
De technische staf heeft voor de Europese returnwedstrijd in Euroborg dezelfde spelers geselecteerd als een week geleden. Ter voorbereiding op het treffen van donderdagavond trainde de ploeg van Van de Looi dinsdag- en woensdagochtend in het stadion. “Het veld is op de goede weg, al speel je normaal gesproken rond deze tijd nog geen wedstrijden in je stadion. We vonden het toch belangrijk ons op dit veld voor te bereiden, ook omdat sommige jongens nog nooit in Euroborg hebben gespeeld. Dus die wil je een beetje een thuisgevoel geven met twee trainingen in het stadion en zo`n training moet het veld ook wel kunnen hebben.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’