string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Dubbel gevoel’.

Woensdag 12 februari 2014 om 23:11

Beide trainers hadden na afloop van de wedstrijd een ‘dubbel gevoel’ over de wedstrijd. Erwin van de Looi kon uiteindelijk wel leven met het gelijkspel, net als zijn collega Michel Jansen van Twente.

Van de Looi: “De laatste drie wedstrijden hebben we een paar tikkies gehad en vandaag hebben we het goed gedaan. We hadden hetzelfde voornemen voor de wedstrijd als afgelopen zondag met het verschil dat de uitvoering nu dus wel klopte. We wilden de ruimtes klein houden en compact spelen en begonnen scherp. We kwamen vroeg op voorsprong. In balbezit werden we nog wel eens teruggedrongen, maar dat leidde niet tot veel.”
“In de rust hebben we nog eens aangegeven dat op het moment dat we de bal hadden, we er dan meer mee moesten creëren en driegende moesten zijn. In het begin hadden we een aantal kansen op de 2-0, maar die viel niet. Dan weet je dat het lastig blijft en misschien was de goal voor Twente op dat moment wel verdiend. Het was wel jammer dat ze hem maakten.”
“Op het laatst kregen we nog een hele goede kans op 2-1 en daarom zit ik hier nu met een dubbel gevoel. Verdient de ploeg met het veldoverwicht nu te winnen of de ploeg met de beste kansen. Met de uitslag kan ik wel leven, al is het wel verschrikkelijk jammer dat het nog gelijk werd. En we gaan zondag alweer op herhaling.”
Jansen (Twente): “We begonnen heel slechts aan de wedstrijd en kwamen snel op 1-0 achter. Daarna kregen we wel grip op de wedstrijd zonder echt goed te voetballen. Over en weer waren er kansen. Voor Groningen uit de omschakeling en wij meer door verzorgd veldspel.”
“In de rust stonden we nog steeds achter en meteen na de rust was de situatie bijna identiek aan de eerste helft. Groningen kreeg twee keer een gevaarlijk moment door Filip Kostic, die het aardig op de heupen had vanavond. Wij bleven wel als team vechten voor een goed resultaat. Ik vond dat we terecht op 1-1 kwamen.”
“Er waren veel momenten dat we verder op achterstand hadden kunnen maken, maar gelukkig was Groningen niet scherp genoeg in de counter. Ze waren vandaag niet echt dodelijk. Mijn gevoel is tweeledig. We hebben twee punten laten liggen, maar kunnen allebei toch tevreden zijn met een punt.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard