string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Drie punten eruit gesleept’.

Zondag 08 maart 2015 om 16:04

Trainer Erwin van de Looi had gezien hoe bij zijn ploeg na de 1-0 vertrouwen en rust aan de bal ontbraken. “Vanmiddag maakte het niet uit hoe, maar dat we de drie punten hebben gepakt,” aldus de FC-trainer.

Van de Looi: “Het was voor ons een hele belangrijke wedstrijd na een serie met mindere resultaten, het verliezen van de ongeslagen thuisstatus tegen AZ en het verspelen van twee punten in de slotfase tegen ADO Den Haag. Dat kon je deze wedstrijd ook wel weer merken in de ploeg.”
“In de eerste helft hebben we weer kansen gecreëerd, door de ruimte die Dordrecht achter de eigen verdediging liet. Daar profiteerden we weer een aantal keren uitstekend van, maar we hebben er wederom te weinig gemaakt. Als het 3-1 of 4-1 stond bij rust, was dat heel normaal geweest gezien de kansenverhouding.”
“Nu blijft het 1-0 en langzaam voel je dan de angst in de ploeg sluipen. Ook op de tribune merkt ja dat er iets groeit van ‘het zal toch niet’. We misten het vertrouwen en rust aan de bal. Dordrecht zat er vol bovenop en won veel duels.”
“Maar we hebben hem eruit gesleept en ‘hoe’ was vandaag  niet belangrijk maar wel dat we zouden winnen. In de slotfase was er nog een prachtig eerbetoon van Tjaronn Chery aan zijn overleden vriend en zo werd het een emotionele middag.”
“Het publiek heeft ons in deze moeilijke fase fantastisch gesteund. Zeker in de tweede helft zijn ze niet getrakteerd op mooi voetbal, maar dat komt wel weer terug. Vandaag was het belangrijk vertrouwen te tanken en dat hebben we gedaan door drie punten te pakken!”
Gérard de Nooijer van FC Dordrecht was teleurgesteld, maar nog vol vertrouwen over het restant van de competitie: “Het is jammer dat we hier met nul punten zitten. We hadden minimaal een puntje verdiend. We hebben Botteghin en Hateboer vroeg onder druk gezet en dat pakte goed uit. Groningen kreeg enkele kansen, maar wij hadden bij 0-0 een één tegen één kans voor Mart Lieder.”
“Twee minuten voor rust dachten wij nog even te kunnen scoren en kregen we er zelf één tegen. In de tweede helft hebben we hetzelfde gedaan, veel druk gezet. Bij een 1-0 stand kregen we opnieuw een grote kansen voor Lieder. Het is jammer dat we hier verliezen, maar dat we een deel van de tweede helft hebben gedomineerd dat overheerst. We zitten NAC en Heracles nog steeds op de hielen en blijven erin geloven.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus