string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Die vijf meter maakt het verschil’.

Vrijdag 03 oktober 2014 om 19:24

Trainer Erwin van de Looi stond afgelopen week zoals gebruikelijk stil bij de analyse van de voorgaande wedstrijd. De uitvoering van afgelopen zondag was in zijn ogen onvoldoende. “We hebben eerder dit seizoen laten zien dat we het wel kunnen,” zei de FC-trainer.

Hoewel FC Groningen de voorgaande twee thuisduels verdiend zegevierde en bovendien het bekerduel op Barendrecht overtuigend won, had de ploeg zondag tegen Willem II een lastige middag. “Dat zit hem vaak in kleine dingen. In de opbouw moeten de spelers net iets meer risico nemen. Vijf meter ‘hoger’ staan. Maar soms wordt gekozen voor de veilige inspeelpass en dan speel je de tegenstander niet uit, maar kan die juist de opbouw onderbreken. De verschillen in goed en minder goed spelen, zijn erg klein, die vijf meter maakt al verschil.”
Dat heeft volgens de coach met diverse factoren te maken. “Zelfvertrouwen, winnen of verliezen, wat er in een stadion gebeurt. Zelf kijk ik eigenlijk alleen maar naar de ploeg en we zijn kritisch om het te verbeteren. Daar werken we elke keer keihard aan. Binnen de trainersstaf maken we een heldere analyse en die is dat het deze keer vooral aan de uitvoering lag.”
De trainer overweegt niet een ander spelsysteem te kiezen. “Dat zou alleen maar meer vastigheden wegnemen. Wel is het zo dat iedere speler weer een andere invulling geeft aan een bepaalde positie, bijvoorbeeld die van linksbuiten. Michael de Leeuw is een heel ander type dan Nick van der Velden of Henk Bos. Zaak is dat iedereen zijn eigen rol goed blijft uitvoeren. Het hele team onderkent dat en het is aan ons om zondag weer een betere uitvoering te laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’