string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Details, maar wel cruciaal’.

Vrijdag 07 februari 2014 om 15:12

FC Groningen had donderdagavond lange tijd zicht op een positief resultaat in de Amsterdam ArenA. Door een goal van Ajax in de slotfase van de wedstrijd stond de FC uiteindelijk toch met nul punten. Trainer Erwin van de Looi concludeerde tijdens het traditionele perspraatje op vrijdag dat zijn ploeg groeiende is, maar op sommige momenten ook nog net niet goed genoeg.

“Laat ik voorop stellen dat ik vind dat we tegen Ajax hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen,” zegt Van de Looi. “We doen heel veel dingen goed en we zijn groeiende, maar in beslissende momenten komen we soms nog net even te kort. We krijgen nog te veel onbenullige doelpunten tegen en daar moeten we onszelf in verbeteren. Daarnaast zijn we nog niet goed genoeg om zelf de 1-2 bij Ajax of bijvoorbeeld de 0-2. 0-3 bij RKC Waalwijk te maken.”
Inherent aan voetbal
Het feit dat het ook wel eens mis kan gaan tijdens een cruciaal moment in de wedstrijd is inherent aan het voetbal, zo erkent ook Van de Looi. “Dat gebeurt altijd wel een keer, maar het gebeurt ons net even iets te vaak. Het gaat erom dat je als speler je zaakjes al van tevoren regelt, zodat je helemaal niet in bepaalde situaties terecht komt.”
Van de Looi stelt als voorbeeld de aanleiding tot de penalty voor de regerend landskampioen, die tot de 1-0 leidde. “Wij krijgen een strafschop tegen omdat Botteghin bij balverlies van ons in de omschakeling in een grote ruimte één tegen één komt te staan tegen Bojan. Bij het tweede tegendoelpunt kan Sigthorsson op acht meter van het doel ongedekt inkoppen. Even daarvoor wordt een bal achteruit ingegooid, waardoor ik verwacht dat de verdediging een paar meter naar voren opschuift. Vanaf dertien meter van het doel, had Sigthorsson minder snel raak kunnen koppen. Het zijn details, maar ze zijn wel cruciaal.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard