string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘De winst erg goed voor het gevoel’.

Zaterdag 17 oktober 2015 om 21:38

Erwin van de Looi was na afloop van de et 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Willem II blij met de drie punten en het goede gevoel wat FC Groningen daaraan overhield. Jurgen Streppel, trainer van de Tilburgers, was van mening dat Willem II op basis van de tweede helft een punt had verdiend in Euroborg.

Erwin van de Looi: “Ik vond dat we wat onwennig begonnen. Je kon merken dat we de laatste periode, voor het interlandweekend, niet op een goede manier waren gestopt. Na tien minuten pakten we het op en hebben we verder de eerste helft gedomineerd. We maakten een mooi doelpunt en hebben veel en goed druk gezet. Daarnaast gaven we niet veel ruimte weg.”
“We wilden in de tweede helft hetzelfde doen, maar dat hebben we niet waargemaakt. We gaven te veel ruimte weg en Willem II nam meer risico door vaker vooruit te spelen. Ze hadden meer balbezit zonder dat ze echte kansen kregen. Daardoor werden wij wat te gemakzuchtig.”
“We kregen daarvoor de rekening gepresenteerd bij het doelpunt, dat we op een ongelukkige manier tegen kregen. We hebben wel direct weer de rug gerecht door met meer druk te gaan spelen. Daar moet ik mijn ploeg een compliment voor geven. Het is mooi dat we een goudhaantje als Danny Hoesen konden inbrengen en voor ons gevoel is deze winst erg goed.”
Willem II coach Jurgen Streppel: “We begonnen goed, hadden verwacht dat FC Groningen direct va-banque ging spelen, maar ik vond dat we daar aardig tussenuit konden voetballen. Dat hebben we tot aan de 1-0 na 24 minuten goed gedaan. Het tegendoelpunt werd overigens fantastisch afgemaakt”
“Wat we daarna lieten zien tot aan de rust was ik niet tevreden over. FC Groningen was scherper, won iedere hoge bal en had ons echt bij de keel. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik niet zo snel boos word in de rust, maar deze keer wel. Ik vind dat we als mannen moeten spelen en dat hebben we niet gedaan.”
“Na rust hadden we meer balbezit, maar kregen we verder weinig kansen. Wel had ik het idee dat we Groningen hadden liggen en we kwamen verdiend op 1-1. Daarna mag je natuurlijk nooit meer een doelpunt tegenkrijgen, maar dat was ook symptomatisch voor deze wedstrijd. Jammer want we hadden wel een puntje verdiend. Ik wens FC Groningen veel succes deze week in Europa, een goed resultaat is goed voor het gehele Nederlandse voetbal.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’