string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘De fans een heerlijke middag bezorgen’.

Vrijdag 13 september 2013 om 15:00

Trainer Erwin van de Looi zag zijn internationals afgelopen week allemaal terugkeren. Timo Letschert was geblesseerd, maar kon maandag alweer meetrainen. Op de geschorste Krisztian Adorjan en de langer geblesseerden Henk Bos en Nick Bakker na, is iedereen inzetbaar voor ‘de derby’.

Waar men in Friesland dit jaar vooral gefocust is op het treffen tussen Heerenveen en Cambuur, is voor FC Groningen de wedstrijd tegen Heerenveen nog altijd een duel met extra lading. Trainer Erwin van de Looi: “Na de thuiswedstrijd tegen Ajax komt er weer een leuk potje aan. Twente, Ajax en Heerenveen zijn tegenstanders die net iets extra’s hebben voor FC Groningen. Dat merken spelers en trainers ook. Het uitvak zit nagenoeg vol (1.159 fans – red.). Het doel is ons eigen spel zo goed mogelijk uitvoeren en een resultaat neerzetten. Het kan in zo’n wedstrijd alle kanten op gaan, maar wij gaan altijd voor de winst.”
Compleet
Over de internationals meldde Van de Looi het volgende: “Donderdag zijn ook Andraz Kirm en Filip Kostic weer aangesloten bij de groep. Kirm heeft het goed gedaan bij Slovenië en dat is goed voor zijn vertrouwen. Kostic heeft een korte invalbeurt gehad en daarna nog wel getraind met Jong Servië. Adorjan is ingevallen, scoorde en gaf een assist. Richairo Zivkovic heeft zijn debuut gemaakt bij Oranje onder-18 en speelde goed, volgens de bondscoach.”
“Stefan van der Lei deed het goed met het Nederlands Beloften Elftal in de tweede helft tegen FC Twente en is zaterdag doorgevlogen naar Luxemburg met Jong Oranje. Timo Letschert was in botsing gekomen met Marco van Ginkel, is naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek en is afgemeld bij Jong Oranje. Maandag kon hij gelukkig weer zonder problemen meetrainen bij ons. Over het algemeen ben ik tevreden over de indruk die spelers hebben gemaakt en de minuten die zij speelden.”
Tegenstander
Komende zondagmiddag is Heerenveen de tegenstander. De Friezen hebben net als Groningen acht punten uit de eerste vijf wedstrijden gehaald en beide ploegen verloren dus nog maar één keer. “Hun kwaliteiten liggen vooral voorin. Met drie gevaarlijke aanvallers en een goede ‘nummer 10’ daar achter. Ze zijn zeer gevaarlijk in de omschakeling en het veroveren van de bal. Zelf heb ik ze tegen Heracles, Ajax en Twente gezien.”
“Het is ook een team dat het niet erg vindt om de bal niet te hebben. We denken dat Finnbogason terugkeert na een blessure, maar houden uiteraard rekening met alle varianten. Ze hebben veel snelheid voorin en Finnbogason heeft een uitstekende klik met Ziyech. Maar Heerenveen heeft ook mindere punten en wij zullen proberen daarvan gebruik te gaan maken. Nogmaals, wij willen zelf graag voetballen en de FC-supporters we een heerlijke middag bezorgen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’