string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘De bal vaker en meer willen hebben’.

Vrijdag 29 januari 2016 om 15:57

Trainer Erwin van de Looi maakte afgelopen woensdag zijn afscheid bekend en meldde toen ook al dat hij er alles aan zal doen om met het team zijn derde seizoen als hoofdtrainer in Euroborg op een positieve manier af te sluiten. “We moeten het voetbal naar een hoger plan tillen,” vindt Van de Looi.

Op het gebruikelijke perspraatje voor officiële wedstrijden begon Van de Looi met een schets van de afgelopen dagen. “Het was een turbulent weekje met de hectische slotfase in Tilburg en een dag later de aankondiging van mijn afscheid. Daarna hoopten we de focus volledig op PEC Zwolle te kunnen leggen, maar dat werd nog weer verstoord door het aanstaande vertrek van Johan Kappelhof.”
Spirit
“Het is wel een tegenvaller voor de groep als een speler, die al twee-en-een-half jaar basisspeler is, tussentijds vertrekt,” vertelde de trainer. “Dat doet wel wat met de jongens, dat mag duidelijk zijn. En ondanks de wat mindere resultaten, is de spirit in het team toch erg goed. Als je ziet hoe er wordt getraind en als je kijkt naar de slotfase van de wedstrijd tegen Willem II en ook de inzet die is getoond in de thuiswedstrijd tegen NEC, kun je stellen dat het met de instelling wel goed zit.”
En dus focust Van de Looi met zijn staf zich op het spel van de ploeg. “Nu is het zaak het voetbal naar een hoger plan te tillen. Daarbij moeten spelers wat vaker en meer de bal willen hebben en die ook wat langer in bezit houden, ook als ze bijvoorbeeld onder druk staan. En verdedigend moeten we vooral blijven dekken. Tegen Willem II ging dat te vaak mis.”
Druk
Van de Looi en zijn staf hebben uiteraard de laatste wedstrijden van PEC Zwolle bekeken en er is een goed beeld van de ploeg van voormalig FC-trainer Ron Jans. “Tegen Vitesse speelde PEC erg gecontroleerd, vanuit een compacte samenstelling. Maar morgenavond (zaterdag – red.) spelen ze thuis en dan verwacht ik dat ze meer naar voren willen voetballen en druk op onze verdediging zullen zetten. We gaan zien hoe het zich zaterdagavond gaat voltrekken. Het is voor ons weer een kans om drie punten te pakken tegen een directe concurrent. En we zullen er alles aan doen om een resultaat te halen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’