string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Compliment aan beide ploegen’.

Zondag 25 januari 2015 om 17:57

Beide trainers hadden genoten van de open wedstrijd tussen Groningen en Utrecht en zagen ook dat er voor hun eigen ploeg méér in had gezeten. Erwin van de Looi en Robby Alflen (FC Utrecht) konden echter wel leven met het gelijkspel.

Van de Looi: “Het is op zich wel teleurstellend dat we in eigen huis 2-2 spelen tegen FC Utrecht. Maar de uitslag was wel verdiend, want de ploegen waren aardig in evenwicht. Er waren fases voor Groningen en ook fases waarin Utrecht beter was. Ik vond dat je bijvoorbeeld de 1-0 er al aan kon zien  komen. We hadden druk, bleven goed voetballen en hielden de bal in de ploeg.”
“Maar na de 1-0 ging het snel mis. Het is een moment waarop je in eigen huis juist toe moet slaan, maar volledig onnodig gaven we de voorsprong weer weg. Dat was niet goed van ons. De 2-1 was weer een goede goal, maar bij de 2-2 zakten we te ver in en gaven we het weer uit handen. Al met al kreeg de wedstrijd een verdiende uitslag, maar in het vervolg moeten we wel weer extra scherp en alert zijn.”
“Van de tegengoals moeten we leren en we moeten minder ‘zomaar uit het niets’-goals tegen krijgen. Het gebeurde vorige week ook al tegen Ajax, toen we op 1-0 achterstand kwamen. Wel is het een compliment aan beide ploegen dat ze alles hebben gegeven tot en met de derde minuut van de extra tijd. Beide ploegen gingen voor de winst en daar gaat voetbal om. Het publiek heeft daarom een prima middag gehad.”
Overwicht
Alflen: “Het is niet makkelijk deze wedstrijd in een paar woorden samen te vatten. Toen ik aan mijn teammanager vroeg hoe lang de extra tijd nog zou duren, zei hij anderhalve minuut. Ik heb hem geantwoord dat ik niet wist of ik daar blij mee moest zijn. Hij kon vallen voor Groningen en voor Utrecht.”
“Er was een periode in de eerste helft dat wij Groningen moeilijk tegen konden houden, maar ook een periode in de tweede helft waarin wij duidelijk overwicht hadden. Het spel ging echt op en neer. De kansen en geweldige momenten wisselden elkaar af. Een 2-2 in Groningen is een prima resultaat, maar met die scrimmage zo’n vijf minuten voor tijd hadden we hier nog meer kunnen halen. Aan de andere kant kreeg Groningen ook nog een enorme kans op de winst.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’