string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi, Botteghin, De Leeuw en Van der Velden in FCG TV.

Vrijdag 29 november 2013 om 10:50

FC Groningen TV is bij de terugkeer van oud-FC Groningen spits Bjarne Jensen in Groningen na 38 jaar, blikt vooruit op het duel tegen NAC Breda met Erwin van de Looi, Eric Botteghin en Michael de Leeuw en hoort van Nick van der Velden hoe het gaat met zijn liesblessure.

Afgelopen zondag keerde oud-FC Groningen spits Bjarne Jensen na 38 jaar voor even weer terug bij FC Groningen. Jensen speelde van eind 1969 tot 1975 voor GVAV en FC Groningen en was na zijn vertrek in 1975 nooit meer terug geweest in het stadion van FC Groningen. Tegen PEC Zwolle was hij er echter na al die tijd weer bij, reden voor oud-ploeggenoten als Piet Fransen, Martin Koeman, Hugo Hovenkamp, Henk Oosterwold en Geert Schuurman om ook naar Euroborg te komen voor een soort van reünie. Het werd een bijzonder weerzien met het FC Groningen van begin jaren zeventig van de vorige eeuw.
Morgenavond gaat FC Groningen op bezoek bij NAC Breda. het wordt de 30e officiële ontmoeting tussen beide ploegen in Brabant. De statistieken zijn tot nu toe in evenwicht. Zowel NAC als FC Groningen wonnen acht keer in Breda, dertien keer werd er gelijkgespeeld. Opvallend is dat FC Groningen van de laatste twaalf ontmoetingen in Breda er maar één verloor. Vorig seizoen wist de FC met 1-0 te winnen dankzij een late goal van Michael de Leeuw.
 In FCG TV laat De Leeuw weten dat kunststukje graag te willen herhalen. Maar dat het lastig gaat worden weet Eric Botteghin als geen ander. Hij speelde vorig seizoen nog in het geel-zwart van de club uit Breda en weet wat een avondje NAC met een tegenstander kan doen. Toch kijkt trainer Erwin van de Looi met vertrouwen uit naar de ontmoeting van zaterdagavond.
Nick van der Velden zal tegen NAC Breda ontbreken. Hij is nog niet voldoende hersteld van een liesblessure. In FCG TV laat hij weten hoe het herstel gaat, maar dat hij nog niet weet wanneer hij weer terugkeert in de selectie van Van de Looi. De hoop is dat hij in elk geval nog wat wedstrijden voor de winterstop kan spelen.
De reguliere uitzending van FC Groningen TV wordt vanavond om 17.00 uur en 23.30 uur uitgezonden op kanaal 1 van Fox Sports Eredivisie. De herhaling is te zien om 18.00 uur en 22.35 uur op kanaal 3 en om 19.00 uur op kanaal 5 van Fox Sports Eredivisie. Zaterdag is FCG TV om 16.15 uur te zien op kanaal 1 en om 19.05 uur op kanaal 3, voorafgaande aan NAC Breda – FC Groningen.
De afleveringen van FC Groningen TV zijn elke zaterdag ook te zien op OOG TV, de lokale omroep van Groningen. De uitzendingen beginnen om 15.30 uur en zijn in een carrousel terug te zien tot zondagochtend 9.00 uur.
FC Groningen TV is tevens terug te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv Volg FC Groningen TV ook op Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’