string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Blijkbaar waren we er niet klaar voor’.

Zondag 02 februari 2014 om 01:38

Trainer Erwin van de Looi (FC Groningen) en Dick Advocaat (AZ) zaten na afloop van het onderlinge duel in het Afas Stadion naast elkaar voor de persconferentie en hielden hun analyse beiden kort.

Van de Looi: “We speelden tegen een directe concurrent voor de play-offs. We wisten dat dat zou inhouden dat ze perse wilden winnen en dat zouden uitstralen. We wisten dat we konden verwachten dat ze in een hoog tempo zouden spelen en druk zouden zetten. In de beginfase bleek dat we er blijkbaar niet klaar voor waren.”
“Het eerste kwartier was AZ erg fel en zeer goed. Dat zag je ook aan de manier waarop de goals vielen. De eerste viel uit een vrije trap waarbij wij te lichtzinnig en onvoldoende verdedigden. Na de 2-0 kwamen we nog terug in de wedstrijd met een hele grote kans op 2-1, die werd gemist. Er verdiende echter maar één ploeg te winnen en dat was AZ, dat vandaag erg goed speelde.”
Advocaat: “Deze wedstrijd was cruciaal voor beide partijen. FC Groningen heeft een fris en leuk elftal dat probeert te voetballen. Dat gevoel wilden we ze vandaag niet geven. Daarom hebben we de bepalende spelers heel kort bespeeld. Bij ons was er de scherpte om de goal te maken, die er vorige week nog niet was.”
“Zij werden één keer gevaarlijk toen ze door het midden liepen. Wij hadden op 3-0 of 4-0 kunnen komen, maar dat gebeurde niet. In de tweede helft was het een stuk meer in evenwicht, maar ik vind het wel een terechte overwinning voor ons.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard