string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Blij met manier waarop, spirit en spel dat we speelden’.

Zaterdag 04 april 2015 om 21:03

Trainer Erwin van de Looi had genoten van zijn ploeg bij Vitesse-Groningen en gaat met die ploeg met een goed gevoel richting woensdag. Zijn collega Peter Bosz vond dat Vitesse niets is opgeschoten met een punt.

Van de Looi: “We kwamen hier naartoe om een resultaat te halen en te winnen. En het goede spel van de laatste twee wedstrijden door te trekken. We zijn daar aardig in geslaagd, behalve dat we niet gewonnen hebben. Het was een prima wedstrijd waarin we veel druk op Vitesse hebben gekregen. We hebben zelf kansen gecreëerd en een aantal keren heeft Sergio Padt ons gered. We hebben verzuimd zelf te scoren, zoals we wel vaker gedaan hebben. Ik heb vanavond wel genoten van de ploeg.”
“We hebben met lef gespeeld en druk gezet waar dat mogelijk was. We hebben keihard gewerkt. Enkele spelers speelden erg goed. Simon Tibbling was de beste middenvelder van het veld, waar Vitesse misschien wel het beste middenveld van de Eredivisie heeft. Al met al was het zuur dat we voor de zoveelste (twaalfde – red.) keer gelijk speelden. Maar de manier waarop, de spirit en het spel dat we speelden geeft ons een goed gevoel richting de volgende wedstrijd. En dat is niet geheel toevallig een mooie pot, thuis tegen Excelsior. Daar gaan we ons op voorbereiden.”
Peter Bosz: “Wij begonnen slecht en speelden onherkenbaar. We hebben zoveel onnodig balverlies geleden. Ook door spelers waarvan je het niet verwacht. Nu waren we steeds een stap te laat in het druk zetten. Dan zie je vaak dat een ploeg dat niet meer kan omdraaien. Ons is dat in de tweede helft wel gelukt. Nu werden de duels wel gewonnen, speelden we compact en maakten we het hen moelijker. De 1-1 was over de gehele wedstrijd in mijn ogen terecht. Maar aan een punt hebben we niets als je naar boven wilt blijven kijken. Al met al teleurstellend dat we niet wonnen vanavond.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’