string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Bij elkaar vegen en de rug rechten’.

Zondag 09 februari 2014 om 19:20

Na afloop van Groningen-Heerenveen concludeerden beide trainers zondagavond dat de wedstrijd al na één helft gespeeld was. Erwin van de Looi sprak over een ‘heel pijnlijke’ middag en Marco van Basten vond de rode kaart voor zijn verdediger Otigba de enige schade.

Van de Looi: “Het was een zeer teleurstellende middag, waarvan we ons veel meer hadden voorgesteld. We wilden aan de wedstrijd beginnen zoals Heerenveen dat zelf deed. De tegenstander onder druk houden, maar dat kwam er totaal niet uit. We hadden het heel erg moeilijk en kregen veel corners tegen. Het was een fase van overleven.”
“Daarna kwamen we een aantal keren in de zestien van Heerenveen. Maar binnen een tijdsbestek van tien minuten gaven we drie goals weg op een manier zoals die bij ons bekend is van Heerenveen. De eerste tegengoal was een verdedigingsfout en de tweede en derde ontstonden door tegenaanvallen na standaardsituaties voor ons.”
“Met de rode kaart was het eigenlijk na één helft al gespeeld. In de tweede helft werd Heerenveen wat gemakkelijker en hielden wij het veld compact. In de loop van de tweede helft kwamen wij er nog wel uit en kreeg Heerenveen nog de rode kaart en penalty tegen. Het was heel pijnlijk. We moeten nu de boel snel bij elkaar vegen, de rug rechten en aanstaande woensdag alweer klaar zijn voor FC Twente. Daar gaan we alles aan doen.”
Van Basten: “Uiteraard ben ik tevreden. Het was vooraf een interessante wedstrijd, omdat wij verloren van Twente en Groningen goed speelde bij Ajax. Het beloofde een mooie strijd te worden. Wij hebben de ploeg op de goede manier het veld in gestuurd. We hebben de druk bij Groningen kunnen leggen. Ondanks het feit dat Groningen los kwam, bleven wij het gevaarlijkste. We maakten van omschakelmomenten optimaal gebruik en kregen daarnaast nog twee of drie mogelijkheden. De penalty en de rode kaart maakten de wedstrijd eigenlijk al af.”
“Met 3-0 voor en elf tegen tien is het nu eenmaal moeilijk om erbij te blijven. We wilden natuurlijk wel alert en geconcentreerd blijven. Maar Groningen wilde de achterstand niet verder laten oplopen en wijzelf werden toch te gemakkelijk. Daardoor werd de wedstrijd eigenlijk doorgespeeld. We hielpen Groningen zelf weer in de wedstrijd met de rode kaart voor Otigba en uiteindelijk werd het nog heel even spannend. Ik ben blij dat we hier gewonnen hebben, want dat is normaal gesproken geen gemakkelijke opgave.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard