string(9) "claudebot"

Van de Looi beschikt over fitte selectie.

Vrijdag 28 februari 2014 om 14:44

Met de derby tegen SC Cambuur staat komende zondag een prachtig affiche op het programma in Euroborg. De Trots van het Noorden wil zich graag revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen in Leeuwarden.

Alleen Nick Bakker en Henk Bos zijn nog aan het herstellen van hun langdurige knieblessures en zijn niet beschikbaar tegen SC Cambuur. De rest van de selectie is fit genoeg om tot de wedstrijdselectie te behoren die zaterdag na de afsluitende training bekend wordt gemaakt. “Het is uitstekend dat iedereen fit is, een geluk voor een trainer in deze fase van de strijd,” aldus Van de Looi op het traditionele perspraatje van vrijdag.
Accenten
FC Groningen trainde in aanloop naar de wedstrijd tegen de Friezen in verschillende formaties. “We hebben een bepaalde verwachting van een wedstrijd en daardoor kunnen we de accenten in een elftal aanpassen. Daarnaast zijn er verschillende spelers die zich op dit moment aandienen. De laatste wedstrijden hebben we vaak momenten in de wedstrijden gehad om het te beslissen of afstand te nemen, maar deze helaas laten liggen. Dat gebeurt ons net te vaak waardoor het de keuze ook wel rechtvaardigt om het op een andere manier te proberen, zonder dat daarbij de speelstijl drastisch verandert.”
Combinatie van spelers
Het passeren van individuen betekent echter niet dat Van de Looi ontevreden is over bepaalde spelers. “Het gaat om de samenstelling van het team en de combinatie van spelers. Wij als technische staf hebben het altijd over de ploeg en de ploeg heeft de laatste wedstrijden minder gescoord. We hebben nu meerdere opties voor meerdere posities en dan moet je wellicht kiezen voor spelers die eerder de trekker kunnen overhalen. Voor de winter waren we één van de meest efficiënte ploegen uit de Eredivisie, na de winterstop zitten we misschien wel aan de onderkant. Dat kan ook zo weer omdraaien.”  

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus