string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Benieuwd wat ze uit de hoge hoed toveren’.

Vrijdag 18 september 2015 om 14:56

Trainer Erwin van de Looi had gisteren na afloop van het verloren duel met Olympique Marseille nog een deel van de met 3-2 verloren wedstrijd van AZ in Belgrado gezien. De oefenmeester weet echter nog niet exact wat te verwachten in Euroborg. “Ze hebben nogal eens gewisseld van spelsysteem,” weet de trainer van FC Groningen.

Dat AZ donderdagavond in Belgrado speelde en dus nog moest terugreizen van Servië naar Nederland is volgens de trainer niet in het nadeel van Groningen dat zelf in Euroborg optrad. “Aan de andere kant is de wedstrijd zondagmiddag om kwart voor vijf,” weet Van de Looi. “En we hebben beide een zware Europacupwedstrijd in de benen.”
De nacht van donderdag op vrijdag en de vrijdagochtend hadden voor Van de Looi geen extra inzichten opgeleverd over de wedstrijd tegen Olympique Marseille. “Alles wat ik gisteren heb gezegd, staat nog steeds. We zijn op waarde geklopt. Zij speelden gewoon zeer compact en professioneel. We hebben zelf als team volwassen gespeeld en zijn helaas op drie momenten afgestraft.”
Benieuwd
Over tegenstander AZ heeft de technische staf voldoende informatie ingewonnen, maar hoe de ploeg uit Alkmaar zondag aan de aftrap staat, is nog onduidelijk. “Ze hebben dit seizoen al met vijf verdedigers gespeeld, 4-3-3 en ook 4-4-2. En bovendien speelden hun vorige tegenstanders Roda JC en De Graafschap beiden 4-4-2. Ik ben benieuwd wat ze uit de hoge hoed toveren. Bij ADO Den Haag speelde trainer John van den Brom steevast 4-3-3, maar bij Anderlecht zat er meer variatie in. Belangrijker vind ik hoe wij zondag aan de start staan.”
In de selectie van de nummer 3 van afgelopen seizoen waren nogal wat mutaties. “Er zijn inderdaad diverse wisselingen geweest en het is allemaal wat jonger geworden. Brezancic, de linksback is nieuw, voorin staat Vincent Janssen en daaromheen aardig wat creativiteit en frivoliteit. Het team heeft een jong en fris elan en er zit toekomst in.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’