string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Belangrijke week aan slot van dit jaar’.

Vrijdag 12 december 2014 om 15:13

Trainer Erwin van de Looi bereidt zich met zijn team voor op een belangrijk slot van het voetbaljaar 2014. Zondag wacht Vitesse in Euroborg, woensdag is FC Volendam te gast in het bekertoernooi en tenslotte volgt nog het bezoek aan FC Dordrecht.

Van de Looi zit vrijdagavond in de JenS Vesting in Emmen op de tribune om alvast de komende bekertegenstander uit Volendam aan het werk te zien. Vrijdagochtend moest hij met zijn eigen ploeg nog uitwijken naar het kunstgras op Corpus den Hoorn om een bespeelbaar veld te hebben. “Het was nat en vooral ook winderig, maar ik heb gehoord dat de voorspellingen voor zondag beter zijn. Het wordt het begin van een belangrijke week met drie wedstrijden waarin we graag de spirit en teamprestatie van de afgelopen drie duels willen zien.”
Verbeteren
Maar dat alleen is volgens Van de Looi niet voldoende als het gaat om de wedstrijd van aanstaande zondag, tegen Vitesse. “We willen ook twee zaken nadrukkelijk verbeteren ten opzichte van het duel met Heerenveen. Dan gaat het om het druk zetten en meer kansen creëren. Tegen Heerenveen hadden we het heel moeilijk op het middenveld omdat de onderlinge afstanden niet altijd klopte. Dat moeten we tegen Vitesse beter doen.”
“Vitesse heeft een van de best voetballende ploegen in Nederland en staat daar ook om bekend”, weet Van de Looi. “Maar dat ze momenteel vier punten minder hebben dan wij en elfde staan, komt natuurlijk ook ergens vandaan. Er moeten dus ook ergens kansen liggen voor ons.”
Duelkracht
Van de Looi zag recentelijk twee wedstrijden van de Arnhemmers. “Onlangs heb ik Vitesse aan het werk gezien tegen Go Ahead en FC Twente. Beide wedstrijden eindigden in 2-2. Ze speelden heel verzorgd en met een man minder tegen Twente hielden ze toch stand. Ze hadden een bepaalde agressiviteit over zich. Maar aan onze kant zit het met de duelkracht en strijd de laatste weken ook prima. Het wordt dus weer een interessante ontmoeting.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus