string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Belangen groot voor beide ploegen’.

Vrijdag 24 april 2015 om 15:11

FC Groningen speelt in de Eredivisie nog volop voor minimaal de achtste plek op de ranglijst. Feyenoord is juist nog in de race om de derde plek en directe plaatsing voor Europees voetbal veilig te stellen. “Het is een mooie tegenstander,” aldus trainer Erwin van de Looi.

De afgelopen weken heeft FC Groningen een aardige vorm te pakken en worden bovendien resultaten geboekt. “Na de prima thuiswedstrijden tegen Excelsior en Cambuur, spelen we zondag alweer een wedstrijd in eigen huis waar we naar uitkijken. We willen weer wat neerzetten en zijn de laatste weken inderdaad aardig bezig,” constateert Van de Looi tevreden.
Hoogste aantal
Afgelopen zaterdag won Groningen in Tilburg met 4-1. De ploeg van Van de Looi tekende daarmee voor het hoogste aantal gescoorde treffers in één competitieduel tot nu toe. “Voetballend was het van onze kant minder dan de wedstrijden daarvoor, maar we waren in Tilburg wel heel effectief. We hadden moeite in het druk zetten op de tegenstander, al was dat ook de verdienste van Willem II. We hebben daar de afgelopen week aan gewerkt en moeten het zondag beter uitvoeren.”
Met Feyenoord treft FC Groningen een opponent, die mogelijk niets opschiet met een puntje en dus naar verwachting vol voor de overwinning zal moeten gaan. De voorsprong op nummer 4 Vitesse bedraagt voor deze speelronde in de Eredivisie vier punten met op 10 mei de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen de Arnhemmers in het verschiet. Van de Looi rekent zondag op een gemotiveerde tegenstander. “Het was bij hen vorige week tegen Go Ahead niet goed, maar ze zijn nog volop in de strijd om plek drie.”
Belangen
Van de Looi merkt op dat de belangen zondagmiddag in Euroborg voor beide ploegen groot zijn. “Dat geldt voor hen net zo goed als voor ons. Zij staan niet voor niets op de derde plek van de Eredivisie en Feyenoord is hoe dan ook een mooie tegenstander. Ze hebben een goed middenveld met El Ahmadi en Clasie, die zich veel met de opbouw bemoeien, en Kazim als sterk aanspeelpunt voorin.”
De KNVB-bekerfinale op zondag 3 mei werpt zijn schaduw in Stad en Ommeland al vooruit, maar Van de Looi is niet van plan daarmee op voorhand al rekening te houden in de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord. “Wij spelen tegen Feyenoord en PEC Zwolle tegen Ajax. Allebeide goede wedstrijden in de aanloop naar volgende week. Feyenoord-thuis is een mooi affiche. Het liefst speel je elke week volle bak, tegen goede tegenstanders. We zitten in een goede reeks met goed voetbal en goede resultaten. De spirit is goed. Zondag tellen de punten voor de ranglijst van de Eredivisie en daarop willen we ook zo hoog mogelijk eindigen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’