string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Beker winnen zou droom zijn’.

Woensdag 08 april 2015 om 23:24

Beide trainers waren na afloop van de halve finale van de beker duidelijk in hun analyse en hadden waardering voor hun respectievelijke ploegen.

Van de Looi: “We waren al een tijd met deze wedstrijd bezig. De dag na het bereiken van de halve finale begon het al te leven. Nu na de uitwedstrijd tegen Vitesse konden we ons eindelijk echt voorbereiden. Het leefde al enorm. Na de overwinning zijn we nog één stap verwijderd van de beker. Vandaag hebben we een belangrijke stap gezet met het bereiken van De Kuip.”
“We gaan voor die beker na deze prachtige avond. Ik heb genoten van het publiek en de sfeeracties. Ik had het gevoel dat we niet konden verliezen. De eerste twintig minuten waren nerveus van onze kant, maar het is niet nodig deze hele wedstrijd te analyseren. We zijn door en dat is het belangrijkste. Vanaf het moment dat we op 1-0 kwamen, had ik het gevoel dat we het nooit meer zouden weggeven. Daardoor kwam er ook rust in de ploeg. Op voorsprong komen was de opdracht, want dat was ons de vorige twee keer tegen Excelsior niet gelukt.”
“Het is ook de magie van Euroborg. Af en toe is er kritiek vanaf de tribunes, maar de fans kunnen ook een enorme stimulans zijn. Die wisselwerking, daar hebben we het vorig seizoen in de aanloop naar de play-offs over gehad. En vandaag weer. Als we zo doorgaan, moet het hoogtepunt in De Kuip komen. Daar moeten we nog één keer negentig minuten volle bak. Het winnen van de beker zou een droom zijn.”
Dijkhuizen (Excelsior): “In de eerste helft zag ik strijd, passie, duels winnen, goed voetballen, kansen creëren en verdedigend goed staan bij mijn ploeg. Gouriye kreeg bij ons dé kans op 0-1, maar die scoorde niet. Tot het moment dat Bas Kuipers uitstapte en Hans Hateboer geweldig binnen schoot, waren we minimaal gelijkwaardig. Ook het begin van de tweede helft kregen we met Tom van Weert nog een grote kans.”
“Na de 2-0 van Albert Rusnak, die uit de lucht kwam vallen, was het wel gebeurd. FC Groningen sloeg wel toe op de beslissende momenten. Ze hebben veel individuele kwaliteit en dan moet je misschien wel 110% zijn om te kunnen winnen. Ik heb trots op de ploeg en wat ze hebben laten zien op dit podium. In vergelijking met een halfjaar geleden zijn ze enorm gegroeid. Het is een mooi avontuur en vanaf morgen gaan we ons richten op de competitie.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard