string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Bacuna’s excuses geaccepteerd’.

Vrijdag 08 februari 2013 om 15:41

Erwin van de Looi reageerde vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje kort op het incident met Leandro Bacuna van afgelopen zaterdag. Bacuna uitte na de gescoorde goal van Andraz Kirm zijn ongenoegen in plaats van dat hij meedeelde in de feestvreugde. Vrijdag werd het akkefietje in de kleedkamer behandeld en uitgesproken.

FC Groningen won afgelopen zaterdag met 1-0 in Alkmaar van AZ. Andraz Kirm maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en had bij zijn actie geen oog voor de vrijstaande Leandro Bacuna die daarna zijn ongenoegen hierover uitte. “In eerste instantie liep Bacuna zich ook goed vrij, maar in twee instantie niet, toen stond hij buitenspel. Toen Kirm scoorde zat hij nog in een soort baalmoment en deed niet mee in de feestvreugde,” legt Van de Looi uit.
Omdat Bacuna afgelopen week onderweg was met Jong Oranje werd pas vandaag op eigen initiatief van de middenvelder het voorval in de kleedkamer uitgesproken. “Bacuna heeft zijn verhaal gedaan, zijn excuses aangeboden aan de ploeg en duidelijk gezegd dat dit niet zijn bedoeling was,” zegt Van de Looi. “Hij is uiteraard gewoon blij wanneer er wordt gescoord en wordt gewonnen. Laat daar geen misverstand over bestaan.”
“Bacuna heeft van de week toen hij bij Jong Oranje zat, contact met mij gehad en is bij terugkomst ook direct naar Robert Maaskant toegegaan. Hij zat er dus wel mee in de maag. Ik kan me voorstellen dat het wat kwaad bloed heeft gezet bij supporters, maar we moeten er een streep onder zetten. Ik hoop dan ook dat het verder geen negatieve gevolgen heeft richting het publiek. Het is jammer dat Leandro zaterdag is geschorst en dit slechte moment niet op het veld richting publiek kan goedmaken. Voor ons als staf en spelers is het klaar. Hij heeft zijn excuus gemaakt, dat is geaccepteerd en nu gaan we door.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard