string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Avondje NAC is wel bijzonder’.

Vrijdag 29 november 2013 om 14:26

Trainer Erwin van de Looi, zelf oud-speler van NAC Breda, blikte vrijdag vooruit naar het duel van zaterdagavond in Brabant. “Ik ben heel benieuwd hoe onze ploeg omgaat met een avondje-NAC,” aldus van de Looi. “Zij hebben een ervaren ploeg.”

In Breda staan de nummers 10 en 5 tegenover elkaar in de vijftiende speelronde. FC Groningen heeft vijf punten meer dan de 18 van NAC. “Als je thuis tegen Roda JC en PEC in totaal twee punten haalt, is dat te weinig. We zien allemaal dat ons spel beter wordt. Dat we meer bieden en verder vooruit spelen. Maar als sportman moet je de lat zo hoog mogelijk leggen. En het hoogste blijven nastreven. Ik heb een dubbel gevoel over de afgelopen wedstrijd. Ook de spelers waren niet tevreden en door de complimenten over het spel moeten we niet gaan geloven dat 0-0 tegen PEC Zwolle een goed resultaat was.”
Besef
Over de aankomende wedstrijd zegt van de Looi: “Het is een mooie wedstrijd. Ik heb er zelf gespeeld en weet hoe het is als daar het publiek er achter komt. We zullen zeer agressief moeten beginnen. Het is een ervaren ploeg met veel power en zonder al teveel poespas. NAC is een club die aanspreekt, maar het team spreekt niet direct aan. Ze zijn moeizaam aan de competitie begonnen en hebben inmiddels hun draai gevonden. Vooral door rustig en kalm te blijven. Een lastig ploegje.”
“Maar als wij verder gaan met hetgene waarmee we de afgelopen periode bezig zijn dan hebben we een goede kans om te winnen. Ik ben heel benieuwd hoe de ploeg omgaat met het avondje NAC. Twee jaar geleden stonden we met 2-0 voor en waren we heer en meester. En dan hoeft er maar iets te gebeuren of het is plotseling 2-2. We draaien al een tijdje lekker en moeten blijven beseffen hoe het komt dat we het goed doen.

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

18 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus