string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Angstig en slordig begonnen’.

Zondag 05 oktober 2014 om 17:05

Trainer Erwin van de Looi refereerde na afloop van Feyenoord-Groningen aan de komende twee weken waarin geen competitiewedstrijden gepland staan. “We moeten keihard werken om het voetbal terug te brengen en waarin de selectie weer breder moet gaan worden,” aldus de FC-coach.

Van de Looi: “Ik vond dat we heel angstig en slordig aan de wedstrijd begonnen. Dat was voor ons een raadsel, want we hebben het er van de week nog over gehad. We wilden juist goed beginnen omdat we wisten dat Feyenoord ons onder druk zou gaan zetten. De uitvoering bij Feyenoord was juist wel erg goed. We waren blij met 1-0 de rust te halen en hebben toen wat omgezet, zijn op een andere manier gaan spelen. De eerste tien minuten na rust kwamen we beter voor de dag.”

“In één moment van de rode kaart en kort daarop volgend de 2-0 was de wedstrijd gelopen. Het was voor ons een slechte en teleurstellende middag. We zullen twee weken keihard moeten werken om het voetbal terug te brengen en het zijn ook twee weken waarin de selectie weer wat breder moet haan worden. Dat is nodig om terug te kunnen naar het niveau waar wij thuis horen.”

Fred Rutten (Feyenoord): “Wij hebben het FC Groningen heel moeilijk gemaakt door ze onder druk te zetten. Het was moeilijk voor Groningen om er doorheen te spelen. Bij rust had het eigenlijk al 2-0 moeten zijn. Bij ons was er na rust even een ‘halve’ twijfel over de omzetting, maar dat werd gauw opgepikt. In alle objectiviteit hielp de rode kaart ons om de score uit te bouwen naar een mooie uitslag. We bleven niet hangen op de 2-0, maar gingen op jacht naar de 3-0 en 4-0. We hebben een mooie week gehad, waarin progressie te zien was.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’