string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Als team te weinig gescoord’.

Donderdag 15 januari 2015 om 17:49

FC Groningen trapt komende vrijdag de Eredivisie weer in gang tegen landskampioen Ajax. Trainer Erwin van de Looi maakte op het eerste perspraatje van 2015 bekend dat aanvaller Henk Bos mag worden verhuurd, benoemde het belang van de teamprestatie om doelpunten te maken en beargumenteerde de keuze om de jonge Juninho Bacuna mee te nemen op het trainingskamp in Spanje van vorige week.

Van de Looi heeft veel zin in de hervatting van de Eredivisie. De oefenmeester ziet graag dat zijn team in het tweede gedeelte van het seizoen meer gaat scoren. “We hebben als team te weinig gescoord in de eerste seizoenshelft en vaak wordt dat dan vastgepind op onze spits Danny Hoesen. Ik vind dat niet terecht,” aldus Van de Looi voorafgaand aan het treffen met de oude club van de spits.
Steentje bijgedragen
“We zijn heel blij met Hoesen en hij heeft veel vertrouwen van de technische staf. Natuurlijk hadden wij net als Danny gehoopt dat hij al meer doelpunten had gemaakt, maar hij heeft voetballend zeker zijn steentje bijgedragen en waarde gehad voor het team. Als we het hebben over het maken van doelpunten hebben we het niet alleen over Hoesen, maar over heel FC Groningen. Als team hebben we tot nu toe te weinig gescoord.”
FC Groningen heeft aan het begin van dit kalenderjaar in de personen van Albert Rusnák en Simon Tibbling twee nieuwe spelers tot zijn beschikking. Género Zeefuik vertrok en werd voor een half seizoen verhuurd aan het Schotse Hearts. Ook aanvaller Henk Bos mag voor de tweede seizoenshelft worden verhuurd.
Verhuur
“Henk loopt al wat langer bij ons rond en is toe aan een volgende stap,” zegt Van de Looi “Hij moet meer spelen onder grotere weerstand en hogere druk. Verhuur is dan de beste optie. Voor zijn ontwikkeling is het goed om veel aan spelen toe te komen en daartoe heeft Bos bij ons minder kans.”
Bos maakte dit seizoen zijn rentree in de Eredivisie na lang blessureleed. “Hij heeft de nodige pech gehad met zijn kruisbandblessure en tijdens een oefenwedstrijd in Erfurt kreeg hij een tik op zijn enkel. Daardoor moest hij weer revalideren en heeft hij telkens weer achteraan moeten sluiten.”
Bacuna
Juninho Bacuna maakte vorige week deel uit van de selectie die zich in het Spaanse Oliva prepareerde voor de tweede seizoenshelft. De 17-jarige A-junior trainde donderdag wederom mee met de eerste selectie, maar wordt niet opgenomen bij de achttien spelers die naar Amsterdam reizen. “De beslissing om Bacuna mee te nemen op trainingskamp was deels beloning en aanmoediging voor hoe die jongen dit seizoen bezig is bij de A-junioren,” meent Van de Looi.
“Daarnaast waren we benieuwd hoe hij zich een week lang in de groep zou bewegen en hoe de andere spelers daarop reageren. Hij heeft natuurlijk bij zijn broer (oud-FC-speler Leandro – red.) wel gezien hoe het werkt in het profvoetbal en voelde zich al snel op zijn gemak. Juninho heeft een gezonde brutaliteit over zich. Het is de bedoeling dat hij maandag in Leeuwarden met de Beloften meespeelt tegen Jong ADO Den Haag.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus