string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Als team laten zien dat we beter kunnen’.

Donderdag 21 januari 2016 om 15:56

Trainer Erwin van de Looi kreeg met zijn ploeg afgelopen zondag in Euroborg een ‘tikkie’ dat ‘niet was voorzien’. Vijf dagen later staat het team voor de taak te laten zien dat het beter kan en moet. “We hebben als team verloren en weten echt wel wat er anders moet,” aldus de hoofdtrainer.

Na de forse thuisnederlaag tegen FC Utrecht werd er zondagavond en maandag nabesproken en geanalyseerd. Dinsdag was voor de spelersgroep een rustdag en sinds woensdag ligt de focus vol op een nieuwe thuiswedstrijd, tegen het verrassend presterende NEC. “Een valkuil voor onze groep is dat we soms te ongeduldig zijn omdat we té graag willen,” stelt Van de Looi. Als voorbeeld noemt hij het druk zetten op de tegenstander. “We moeten dat samen doen, als team. Iedereen moet daarvoor zo snel mogelijk in formatie staan en vervolgens moet het seintje worden gegeven. Als we het te pas en te onpas doen – en ook nog tegen een goede ploeg – dan maken we het onszelf erg lastig.”
Reageren
Verder wilde de trainer niet al teveel meer terugblikken op het duel met Utrecht en vooral vooruitkijken naar de komende wedstrijd. “We moeten niet teveel praten of zeggen, maar reageren in een nieuwe wedstrijd. Dat afgelopen zondag een incident was, willen we vrijdagavond laten zien. We spelen tegen NEC, dat tot nu toe de surprise van de Eredivisie is. Het is lange tijd geleden dat een promovendus er zo goed voor staat halverwege de competitie. Ik geloof dat de grote rivaal Vitesse de laatste was,” verwees Van de Looi naar NEC’s buurman in het seizoen 1989/1990. Toen stond Vitesse na 18 duels met (omgerekend) 32 punten op de derde plek van de Eredivisie.
Alerter
De kwaliteiten van NEC zijn genoegzaam bekend, zo stelt Van de Looi. “Ze spelen in een duidelijke organisatie en hebben goede kwaliteiten voorop. Een spits die makkelijk scoort (Santos – red.), Foor die aan een goed seizoen bezig is en de gevaarlijke Limbombe vanaf de zijkant. Het elftal steekt goed in elkaar. Maar ik denk dat wij ook deze wedstrijd vooral naar ons eigen spel moeten kijken. Drie van de vier tegengoals kwamen zondag uit spelhervattingen. Daar moeten we veel alerter zijn. De manier waarop we spelen, vraagt veel van de ploeg. Maar als iedereen zich aan zijn afspraken houdt en geconcentreerd blijft, kunnen we in ons eigen stadion iedereen de baas blijven.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’