string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Afwezigheid Van der Velden domper’.

Vrijdag 08 november 2013 om 15:38

FC Groningen speelt in de dertiende speelronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen de nummer 13, Heracles Almelo. Trainer Erwin van de Looi beschouwde voor op dit uitduel met de Overijsselse ploeg.

Op het wekelijkse perspraatje blikte trainer Erwin van de Looi terug op het gelijkspel met Roda JC. “De teleurstelling overheerste toch echt in de dagen na de wedstrijd. Dat is ook logisch als je de overwinning in de blessuretijd nog weggeeft. We hadden een mooie slag kunnen slaan. Echter, soms zit het mee en soms zit het tegen. De positieve reacties op de manier waarop we speelden en hoe we in het veld stonden, waren wel prettig.”
“Voetballend hebben we het de laatste weken vaak gehad over de laatste dertig meter van het veld. Daarin werd te weinig gecreëerd. Tegen Roda JC hadden we  juist voldoende kansen, maar waren we niet zo effectief als de weken ervoor. Bij 1-0, 2-1 en 3-2 hebben we kansen gehad om de marge naar twee te vergroten.”
Domper
“Naast de domper van de late gelijkmaker van Roda kregen we nog een extra domper te verwerken. Namelijk het uitvallen van Nick van der Velden. We hebben aan het begin van de week al besloten geen risico met hem te nemen voor Heracles-uit. Hij richt zich volledig op PEC Zwolle-thuis. Met het vrije weekend ertussen heeft hij deze keer langer de tijd om te herstellen. Hij is een goede spelen en qua persoon ook belangrijk op voetballend en mentaal gebied.”
Tegenstander
“Heracles heeft een wisselvallige ploeg. In de Kuip hebben ze het uitstekend gedaan, maar het is een hele andere ploeg dan de laatste jaren. Het is geen combinatievoetbal meer, maar wat meer opportunistisch onder Jan de Jonge. Hun kracht ligt absoluut voorin met de creativiteit, snelheid en het voetballend vermogen dat de aanvallers hebben.”
“Naar onszelf kijkend, weten we wat we willen en kunnen. We willen een vervolg geven aan de eerste dertig minuten bij Vitesse-uit en de afgelopen competitiewedstrijden in Euroborg. We weten wat nodig is om dat te bereiken. Daar is behalve goed trainen ook op mentaal gebied iets voor nodig. We gaan ook deze keer weer ons eigen spel spelen en eigen dingen doen.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard