string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Achterin stond het heel goed’.

Zondag 03 mei 2015 om 22:14

Trainer Erwin van de Looi meldde zich met een nat pak in de persruimte van het Stadion Feijenoord. Hij was in de kleedkamer naar goed gebruik al te water gelaten door zijn spelersgroep. “Ik ben net uit bad gevist, ze gaan helemaal uit hun dak en terecht,” aldus de FC-trainer die ook al kort vooruit blikte op het seizoen 2015/2016.

In zijn wedstrijdanalyse was hij kort. “Eigenlijk heb ik geen idee, we hebben 2-0 gewonnen, die beker gaat mee en dat is het enige waar het om ging.” Daarna liet hij de wedstrijd toch kort in voorbij gaan: “De eerste helft was lastig. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd ‘wat er ook gebeurt, die beker nemen wij mee’. Het was tot dat moment nog niet heel goed, maar achterin stond het heel goed. En we wisten dat we altijd een momentje zouden krijgen. Met Antonia kwam er extra snelheid en diepte. Na de 2-0 was het een gelopen koers en wierp Zwolle de handdoek in de ring.”
Daarna werd hem de vraag gesteld welk gevoel het hem opleverde. “Ik ben ongelofelijk blij en gelukkig. Vorig jaar liep Zwolle hier al de polonaise en nu zijn wij aan de beurt. Alle fans zijn van zo ver genomen en kunnen nu gelukkig de hele terugweg weer feestvieren onderweg. Het is geweldig voor FC Groningen, voor het Noorden, voor ons en ook voor mezelf. Ze hebben me net uit bad gevist. Iedereen gaat helemaal uit z’n dak in de kleedkamer en terecht. Hier moeten we van genieten. Die is een echte hoofdprijs en we zijn pas begonnen met feestvieren.”
Komende woensdagavond worden tienduizenden FC-fans verwacht op de Drafbaan in het Stadspark en ook tot die tijd zal het ongetwijfeld groot feest zijn in Stad en Ommeland. Van de Looi: “Het was in ieder geval een flinke hype. En dat had er alles mee te maken dat wij nog nul prijzen hadden. Clubs als Heerenveen, AZ, Utrecht en ook Zwolle hebben er minimaal één. En het leefde enorm. Na de eerste overwinning op Barendrecht hebben we gezegd dat we die beker willen winnen. En het ging steeds beter met af en toe een gunstige loting. We konden vanavond historie schrijven en als dat lukt, geeft dat een ongelofelijk lekker gevoel!”
Matchwinner Albert Rusnak kreeg de betiteling ‘briljantje’ van de FC-coach. “Hij heeft het al laten zien met een goal in de halve finale en nu twee in de finale. In de winterstop hadden we eigenlijk een buitenspeler nodig en geen middenvelder, maar waren Simon Tibbling en Albert Rusnak beschikbaar. Een vervanger voor Filip Kostic konden we niet voor de juiste prijs vinden. Het kostte even om er een team van te maken omdat De Leeuw, Chery en Rusnak allemaal het liefst ‘op tien’ spelen. Het zijn spelers die elke week moeten spelen. Met Rusnak op links en De Leeuw in de spits staat het de laatste weken goed.”
Na het debuut in de Johan Cruijff Schaal op zondag 2 augustus (‘leuke vooruitzichten’) zal FC Groningen voor het eerst in de historie in de groepsfase van het Europa League-toernooi spelen. “Tegen Aberdeen is de vroege uitschakeling niet goed bevallen, dus moeten we ons beter verkopen dan vorig jaar. Wat dat voor gevolgen heeft voor de selectie van komend seizoen? In de breedte zullen we wat moeten doen, maar we zullen ook proberen jongens aan boord te houden. Met zes wedstrijden in de Europa Cup verandert er voor een aantal jongens misschien toch iets. Spelers als Tjaronn Chery, Michael de Leeuw en Eric Botteghin wil ik er als trainer graag bij houden. Dat mag duidelijk zijn!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus