string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Aanvallende ploeg die streed voor winst’.

Woensdag 12 augustus 2015 om 21:51

Trainer Erwin van de Looi was achteraf best tevreden met het behaalde punt in de openingsronde tegen FC Twente. Zijn collega Alfred Schreuder van de Tukkers had een overwinning iets teveel van het goede gevonden.

Van de Looi: “Vooraf waren we benieuwd hoe  we ervoor stonden. Tegen PSV kregen we de complimenten, maar niet de prijs. Het rendement uit de kansen moest omhoog en we moesten beter verdedigen. Het eerste is niet gelukt. We kregen genoeg kansen, maar hebben die onvoldoende benut. We hebben wel dominant gespeeld tegen een goede tegenstander en 90 minuten lang de overwinning gezocht.”
“Voor de pauze kwamen we op achterstand. Door een uitstekende corner die ook uitstekend werd ingekopt. Daarna hebben we gecontroleerd en gedoseerd vooruit gespeeld. Zonder te worden verrast door een counter. Zij moesten of gingen wel terug en op het laatst zijn we met twee zijkanten, twee spitsen en Jesper Drost daarachter gaan spelen.”
“We hebben dus aanvallend gewisseld en wilden de wedstrijd alsnog naar ons toe trekken. Dat is maar half gelukt. Toch ben ik wel tevreden over wat we hebben gezien. Een aanvallende ploeg die heeft gestreden voor de winst. Maar die bal in het netje schieten is soms nog het moeilijkste. Zondag gaan we het weer proberen en dan in Eindhoven.”
Schreuder (Twente) begon de persconferentie met zijn complimenten over het ‘prachtige’ eerbetoon aan Piet Fransen. Daarna vervolgde hij met een analyse van de wedstrijd: “Vooraf kun je met een 1-1 uit bij Groningen tevreden zijn. En uiteindelijk denk ik zelfs dat we gezien het aantal kansen goed weg komen, al hadden we ook kansen om zelf de wedstrijd te beslissen.”
“Een overwinning was vanavond wel teveel van het goede geweest. We hadden in de eerste helft problemen aan onze rechterkant met hun linkerkant. Het is een heel tactisch verhaal, maar in de tweede helft stond dat beter. Ik had gedurende de tweede helft ook niet meer het gevoel dat FC Groningen nog zou scoren. Dan is het des te lulliger als je door een eigen fout de voorsprong weggeeft.”
“Het was wel een dik en dik verdiend punt voor Groningen. Ons centrum was nieuw en heeft bij fases compact op de eigen zestien verdedigd. Dat hebben ze uitstekend gedaan. We wisten dat er veel voorzetten zouden kunnen komen en daar zijn we goed mee omgegaan. Het is een uitstekende start voor Twente, als je ziet welke spelers we er nog bij gaan krijgen. In balbezit zal het nog wel beter moeten en daaraan gaan we werken. Het was een mooie wedstrijd voor het publiek.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’