string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘2-0 lijkt appeltje, eitje’.

Zaterdag 17 januari 2015 om 12:12

Trainer Erwin van de Looi kreeg van zijn collega Frank de Boer van Ajax de complimenten voor met name de tweede helft, waarin Groningen bovenliggend was in de ArenA. Het ontbrak echter aan één ding: een doelpunt.

Van de Looi: ‘We hadden ons iets voorgenomen en waren naar Amsterdam gekomen met een bepaald plan. Ik vind dat de ploeg het vanavond erg goed heeft uitgevoerd. Op het kwartier rond de 1-0 na, waren we bovenliggend en speelden we met lef. Eén ding hebben we niet gedaan, en dat had wel makkelijk gekund, en dat is een goal maken.”
“Op het laatst hebben we nog alle risico’s genomen en wordt het nog 2-0. Dat klinkt ‘appeltje, eitje’, maar iedereen die de wedstrijd heeft gezien, weet dat het anders was. Na de eerste tegengoal moesten we overleven maar daarna hebben we het goed opgepakt, goed door gevoetbald, kansen gecreëerd. We gaan dus met complimenten de bus in maar met een heel rot gevoel.”
Frank de Boer (Ajax): “Gezien de tweede helft had Groningen een gelijkspel verdiend. In de eerste helft vond ik ons wel iets bovenliggend, ook qua kansen. Maar de tweede helft was Groningen bovenliggend. We konden niet meer de druk geven die nodig is. De oorzaak is moeilijk vast te stellen, maar ik denk dat er bij ons een paar doorheen zaten.”
“Ook moet ik nog twee verplichte wissels doen door een knietje in het dijbeen van Klaassen en Riedewald die last had van een pees en ook nog een ‘tik’ kreeg. Het ging steeds minder en we kregen geen grip op Groningen. Ook ik wil Groningen een compliment geven, al kregen ze maar één echt grote kansen na een mooie aanval. Die werd door Antonia over en naast gelepeld.”
“Wij hadden de meeste kansen uit countervoetbal, maar zijn tevreden met de 2-0 en dat we de nul hebben houden. Ook voor onze nieuwe hoofdsponsor. Dat het beter moet dan vanavond dat weten we allemaal. Maar de zege is een goede manier om de tweede helft van de competitie mee te beginnen.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard