string(9) "claudebot"

Van de Laak: ‘We moeten niet in de put gaan zitten’.

Zondag 16 augustus 2009 om 20:09

De wedstrijd tegen NAC Breda resulteerde niet in de uitslag waar van tevoren op was gehoopt. Twee vervelende momenten deden de FC uiteindelijk de das om in een wedstrijd waarin FC Groningen zeker niet de mindere partij was.

“Het was een moeilijke wedstrijd,” zei Oluwafemi Ajilore. “Maar ik vond dat we, zeker in de eerste helft, beter stonden dan NAC Breda. Het lukte alleen niet om een doelpunt te maken en dat deden zij wel. Ik kreeg nog een kans, maar de bal ging er niet in. Uiteindelijk gaat voetbal toch om het scoren van goals,” aldus een realistische Ajilore.

Concentratie
“De tweede helft was de concentratie minder. Als je niet volledig geconcentreerd bent, is het moeilijk voetballen,” zei de middenvelder. Ajilore speelde als controleur op het middenveld een degelijke partij. “Ik kan en wil nog beter en moet mezelf nog meer ontwikkelen. Ik moet meer zelfvertrouwen uitstralen, al is dat wel groeiende ten opzichte van vorig jaar.”

Zonneveld
Ajilore speelde zondagmiddag naast een debutant in de basiself en in Euroborg. Mike Zonneveld baalde van het verlies tegen NAC Breda en had het dan ook liever anders gezien. “Met een overwinning natuurlijk,” aldus een nuchtere Zonneveld. “Het waren twee vervelende momenten waar de doelpunten uit vielen. Van achteruit stond het nog wel redelijk, maar we kwamen niet verder dan dertig a veertig meter van het doel. Verder hebben we, op een kans van Reuser na, weinig weggegeven.”

Bij het eerste doelpunt van de Brabanders kon Zonneveld de counter net niet met een sliding onderscheppen. “Ik dacht honderd procent dat ik hem had. Helaas bleek dat niet. Het klopte ook niet helemaal achterin. Het mag natuurlijk nooit zo zijn dat iemand zeventig meter van het doel geen sliding kan maken.”

Ongelukkig
Koen van de Laak scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar dat bleek niet genoeg. “De wil was er zeker, maar er viel een doelpunt op een ongelukkig moment. Toch waren we in de rust helemaal niet ontevreden, want we waren niets minder dan de tegenstander. We moeten dan ook niet in de put gaan zitten. Ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’