string(9) "claudebot"

Van de Laak: ‘Typerend voor het seizoen’.

Zondag 01 november 2009 om 00:23

Een handvol kansen, agressief spel en een fanatiek publiek kon FC Groningen niet helpen aan een doelpunt. Tot overmaat van ramp scoorde AZ wel uit één van de spaarzame momenten voor het doel van FC Groningen en dus gingen de mannen van trainer Ron Jans teleurgesteld het veld af.

“Als je deze wedstrijden al niet wint,” reageerde Koen van de Laak vol ongeloof. “We waren de hele wedstrijd beter en kregen de tweede helft een paar goede kansen. We verdienden een overwinning. Misschien is deze wedstrijd wel typerend voor hoe het seizoen tot nu toe verloopt. Dit is ontzettend zonde.”

Vertrouwen
Er was na de bekeroverwinning op Vitesse ook genoeg vertrouwen in de selectie. “We speelden in de eerste helft al helemaal niet slecht. In de rust zeiden we ook tegen elkaar: ‘Als we zo doorgaan, valt dat doelpunt vanzelf.’ Dan komt een tegengoal hard aan. Na de goede wedstrijd voor de beker, was het zo lekker geweest als we deze ook hadden gewonnen.”

“Hopelijk biedt het spel ons het nodige vertrouwen om volgende week tegen Heracles Almelo wel drie punten te pakken. We hebben laten zien goed te kunnen voetballen en het publiek stond er weer massaal achter. Dat was goed om te zien want die steun hebben we nodig,” aldus de aanvoerder van FC Groningen.

Goede kansen
Andreas Granqvist deelt de mening van zijn ploeggenoot. “Vanavond hebben we goed gespeeld en drie of vier goede kansen gekregen. Zeker in de tweede helft kregen we meer ruimte voor goed voetbal. We hadden de wedstrijd moeten afmaken met een doelpunt. Dat zij wel scoren is natuurlijk ook een stukje kwaliteit van de kant van AZ.”

“Na de afstraffing bij FC Twente hebben we het goed opgepakt. In de bekerwedstrijd, maar zeker ook vandaag. We gaan nu een belangrijke maand in. Komende vrijdag is winnen het enige wat telt. We moeten die drie punten hebben,” aldus de Zweed.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus