string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Laak terug bij selectie.

Donderdag 12 maart 2009 om 17:49

Koen van de Laak keert na drie duels terug bij de eerste selectie voor de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Roda JC. Ook Jeroen Veldmate en Tim Matavz keren terug bij de achttien. Evgeniy Levchenko is vrijdagavond niet van de partij. Hij kampt met een hamstringblessure.

De afwezigheid van Levchenko kwam daags voor de wedstrijd als een tegenvaller voor trainer Ron Jans: “We hadden de mogelijkheid de keuze uit te stellen naar morgenochtend, maar soms moeten spelers tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Evgeniy had graag nog tot morgen gewacht, maar we hebben donderdagmiddag na de training de knoop al doorgehakt. Het is jammer dat hij er niet bij kan zijn, maar we geven uiteraard het volste vertrouwen aan de spelers die wel fit en inzetbaar zijn.”

Ziekenboeg
Naast de linkermiddenvelder ontbreken morgen de geschorsten Gonzalo Garcia en Martijn Meerdink. Beiden kregen in het afgelopen duel twee gele kaarten. Petter Anderson wordt op 17 maart in Zweden geopereerd aan zijn knie. Nicklas Pedersen is er nog niet bij door zijn enkelblessure. Sepp De Roover is binnenkort wel weer inzetbaar. Hij zal maandagavond zijn mogelijk al zijn opwachting gaan maken in de Beloften. Afgelopen maandag keerden Jeroen Veldmate en Tim Matavz al terug in datzelfde Beloftenteam.

Weerstand
Trainer Ron Jans staat met zijn ploeg nog altijd zesde, ondanks drie nederlagen op rij. “We hebben zelf tegen PSV en SC Heerenveen weinig geluk gehad, maar de resultaten van de ploegen onder ons op de ranglijst zaten gelukkig wel mee. Daardoor hebben we nog steeds een goede uitgangspositie om de play-offs te bereiken. Nu de selectie weer breder wordt, is dat een realistische doelstelling. De kans dat we alsnog vijfde kunnen worden, is voorlopig theoretisch.”

Van tegenstander Roda JC verwacht Jans pittige tegenstand. “Ik denk dat we van hen veel weerstand kunnen verwachten. We zullen beiden te maken krijgen met een vrij hobbelig veld en dat is naar ik inschat in ons nadeel. Wij willen het tempo hoog houden en de bal laten circuleren. En daarbij zou het mooi zijn als we vroeg op voorsprong komen. Maar een duel dat eigenlijk bij de rust al is beslist, verwacht ik niet. Die komen de laatste tijd in de Eredivisie nog maar weinig voor.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’