string(9) "claudebot"

Van de Laak: ‘Ik kan nog wel een wedstrijd’.

Zondag 11 april 2010 om 17:40

FC Groningen zat in het treffen met Willem II al na 47 seconden spelen in een zetel door een snelle goal van Thomas Enevoldsen. De ploeg van trainer Ron Jans kwam geen moment in de problemen en kon via mooi voetbal een prachtige 4-0 overwinning op de Tilburgers noteren.

Louter lachende gezichten in de catacomben van Euroborg. Thomas Enevoldsen maakte zijn eerste doelpunt in eigen stadion en Koen van de Laak stapte sinds lange tijd weer eens tevreden van het veld. Nicklas Pedersen kreeg tegen Willem II het vertrouwen van de technische staf en beantwoorde dat met een doelpunt en een assist.
Terug
“Ik denk dat ik goed heb gespeeld,” zei Pedersen na afloop. “Het is fijn om weer terug te zijn in het team en lekker om te scoren. Al vind ik scoren niet het belangrijkste. Een assist geven is ook mooi. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Dat waren we aan onze stand verplicht. Wij hebben een beter team dan zij en speelden ook nog eens thuis.”
De Deen vormde een goed koppeltje met Tim Matavz. “Ik speel graag samen met zulke spitsen. Tim gaat graag diep en is snel. Ik ga liever in de bal en laat me iets terugzakken. Vandaag hebben we het goed gedaan. Het leek misschien gemakkelijk, maar we hebben er allemaal hard voor gewerkt.”
Eindelijk
Thomas Enevoldsen zette FC Groningen al binnen een minuut op voorsprong. Het was voor de middenvelder zijn eerste doelpunt in Euroborg. “Eindelijk,” lacht de Deen. “Het was voor ons natuurlijk een droomstart. Eigenlijk hadden we direct daarna 2-0 moeten maken, maar ik kreeg de bal net niet bij Tim Matavz.”
Met de snelle goal van Enevoldsen waren de intenties van de FC direct duidelijk. “We wilden ons revancheren voor de prestatie van vorige week,” aldus Evevoldsen. “Daar hadden we een totale off-day. Waar dat aan lag, weet niemand, maar ik ben blij dat we karakter hebben getoond. Dit is goed voor ons zelfvertrouwen en hiermee hebben we een belangrijke stap gezet richting play-offs.”
Van de Laak
De man met de grootste lach op zijn gezicht was ongetwijfeld aanvoeder Koen van de Laak. “Ik heb de laatste maanden in een vervelende periode gezeten waarin ik steeds net niet fit was. Dan is het spelen van zo’n wedstrijd een heerlijk gevoel.”
Typisch voor Van de Laak is dat ook deze keer zijn shirt onder de grasvlekken zat. “Ik wilde zo graag,” zegt de captain. “Ik kan nog wel een wedstrijd spelen, zo fit en lekker voel ik me nu. We speelden zoals we dat eigenlijk altijd willen doen in Euroborg.  Iedereen zat er goed kort op en we wonnen alle duels.”
“Misschien hadden we nog meer kunnen scoren, maar ik denk dat het publiek, zeker in de tweede helft, een leuke wedstrijd heeft gezien. We hadden het van te voren nog over het belang van deze wedstrijd. We wilden er echt voor gaan. Met het publiek achter ons is dat denk ik goed gelukt.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’