string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Laak en Nijland bezoeken skybox Martini Ziekenhuis.

Donderdag 14 april 2011 om 16:57

FC Groningen-speler Koen van de Laak en algemeen directeur Hans Nijland waren donderdagmiddag in de skybox van het Martini Ziekenhuis trefzeker. Groningen haalt de komende wedstrijden 10 punten, eindigt op de vierde plaats en gaat Europa in.

Van de Laak en Nijland waren te gast in de skybox die FC Groningen in oktober 2008 aan het Martini Ziekenhuis heeft geschonken. De toon op deze middag was optimistisch. Ongeveer 40 patiënten en medewerkers stelden alle denkbare vragen aan het Groninger tweetal. Wanneer is Tim Matavz weer fit? Is de nieuwe hoofdsponsor al bekend? Hoe lang blijft Nijland nog directeur? Welke club wordt kampioen van Nederland?
Kampioen
Koen van de Laak denkt dat FC Twente kampioen wordt, maar hoopt dat Ajax er met de titel vandoor gaat. Waarop directeur Hans Nijland opbiechtte dat hij heel vroeger ook voor Ajax was. “Maar gelukkig is het met ons beiden nog op tijd goed gekomen”, lachte Nijland met een vette knipoog naar Van de Laak.
Twee patiëntjes kregen de lachers op hun hand. “Hoe komt ’t dat jullie slechter zijn geworden na de winterstop?”, vroeg één jongetje zich af. “Omdat de tegenstanders beter zijn geworden…” was de reactie van de ander.
Beloning
De beloning voor de beste vraag was een ingelijst FC Groningen-shirt met handtekeningen van de voltallige selectie. Een 10-jarig patiëntje vroeg aan Koen van de Laak: “Hoeveel geld verdien jij per week?” Een antwoord kreeg hij niet, maar de hoofdprijs wel.
Uiteindelijk deelde Hans Nijland nog mee dat hij directeur blijft totdat FC Groningen kampioen van Nederland is.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’