string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Buuren trainer FC Groningen B2.

Donderdag 27 februari 2014 om 14:39

FC Groningen heeft Marcel van Buuren aangesteld als trainer van de B2. De 49-jarige Van Buuren volgt per 1 maart de vertrekkende Rick Mulder op.

Van Buuren begint met zijn werkzaamheden al op 1 maart omdat Mulder vanaf die datum een fulltime betrekking krijgt in het onderwijs en daarmee zijn baan als jeugdtrainer niet langer kan combineren. Het ligt in de bedoeling dat van Buuren ook volgend seizoen deel gaat uitmaken van de jeugdtrainersstaf van FC Groningen.
Assistent
Van Buuren begon dit kalenderjaar als assistent-trainer bij Jong FC Groningen, nadat hij al enkele weken assistent was geweest bij FC Groningen B1. De in Groningen woonachtige Van Buuren kwam als voetballer via Ajax, SVV en FC Volendam uit in het Noorden bij SC Veendam en speelde in de periode 1990-1992 twee seizoenen bij FC Groningen, waar hij zijn carrière afsloot.
Na tien jaar jeugdtrainer te zijn geweest bij SC Veendam verhuisde Van Buuren naar Abu Dhabi en vervolgens naar Qatar, waar hij in totaal tien jaar werkte met bijna alle leeftijdsgroepen in de voetbalacademie van Aspire.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’